Чи оплачується лікарняний під час відпустки?

Кожен офіційно працевлаштований громадянин має право на виплати компенсації внаслідок хвороби. Це право гарантується законодавством України. Для того, щоб скористатися цією соціальною підтримкою, необхідно вчасно оформити відповідний документ про тимчасову втрату працездатності за станом здоров'я.

Нерідко виникають ситуації, коли працівник оформляє лікарняний під час щорічної відпустки. Згідно нормативних актів, виплата компенсації під час хвороби здійснюється у звичному порядку. Перших п'ять днів оплачує працедавець, а решту покриває Фонд соціального страхування. Виплати здійснюються, відповідно до розміру трудового стажу працівника. Оплачуються навіть вихідні та святкові дні. Крім того, працівник має право написати заяву своєму керівництву з проханням продовжити або перенести відпустку на ту кількість днів, яка була зазначена в листку тимчасової непрацездатності.

лікарняний

Що необхідно для виплати лікарняних коштів

Усе, що потрібно для виплати компенсації, — вчасне звернення до лікаря під час хвороби. Спеціаліст фіксує симптоми, проводить діагностику, ставить діагноз та назначає необхідні терапевтичні заходи. На підставі цього, оформляється листок тимчасової непрацездатності за станом здоров'я. Цей документ — обов'язкова умова для оформлення лікарняних виплат.

Швидко оформити його можна в нашій приватній клініці https://sicklist.net/uk/kupyty-likarnianyi/. Ми дбаємо про час та здоров'я своїх пацієнтів, тому видаємо медичні документи оперативно й відповідно до всіх офіційних норм.

Варто зауважити, що лікарняний під час відпустки оплачується в усіх випадках, крім відпустки за власний рахунок. В цьому разі оформити лікарняний можна лише після виходу на роботу з такої відпустки.

Де оформити лікарняний лист

Отримати лікарняний лист можна в нашому медичному центрі “SICKLIST”. На відміну від державних лікувальних закладів, ми пропонуємо своїм клієнтам вагомі переваги:

  • Можливість оформити листок тимчасової непрацездатності онлайн.
  • Відсутність черг та попередніх записів, що суттєво економить час.
  • Оперативне оформлення медичних документів, які відповідають усім встановленим вимогам.
  • Консультація досвідчених фахівців по телефону.
  • Зручний сервіс та індивідуальний підхід до кожного пацієнта.

Ми допоможемо оперативно відкрити лікарняний, аби швидко оформити виплати й офіційно продовжити період відпустки. У клініці “SICKLIST” створені всі необхідні умови для якісної турботи про ваше здоров'я. Звертайтесь до нас та відкривайте лікарняний швидко та без черг!

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram