Чи варто розмочувати сухий корм для котів і в як випадках це потрібно робити


Розмочування сухого корму не має жодних протипоказань, адже це лише відновлення природного вмісту рідини в продукті. Якщо кішка віддає перевагу саме вологій їжі або не привчена до сухого корму, то така страва цілком може стати виходом зі становища. Однак розмочувати сухий корм потрібно правильно і уважно ставитись до його зберігання, інформує Ukr.Media.

Як розмочити сухий корм?

Заливати сухий корм краще теплою водою, приблизно за 20-40 хвилин перед годуванням. Рідина повинна повністю покрити гранули, і щоб процес пішов швидше, миску можна чимось накрити. З раціонів, що містять велику кількість м'яса, а саме такі корми переважно вибирати для кішки, отримати напіврідкий продукт не вийде. М'ясні інгредієнти не розмокають до стану каші, тому якщо вам потрібно, наприклад, годувати кішку примусово через шприц, то гранули потрібно спочатку розмолоти в блендері.

Розмочуйте завжди стільки корму, скільки вихованець повинен з'їсти за одне приймання їжі, і при цьому враховуйте, що вода збільшить обсяг порції. Так як кішка не з'їдає багато за один раз, то при такому варіанті харчування, вам доведеться давати їй їжу частіше.

Чи можна розмочувати сухий корм бульйоном або молочними продуктами? У жодному разі! Не ризикуйте здоров'ям тварини. По-перше, таке поєднання може викликати розлад шлунка у домашнього улюбленця, а якщо постоїть довше, то й отруєння. Та й у принципі змішувати сухий корм і натуральний небажано, навіть у різні годування.

Чи можна зберігати розмочений сухий корм?

Розмочений корм за своїми поживними властивостями не відрізняється від сухого, але поки він свіжий. Якщо ж залишити недоїдену порцію в мисці, вона швидко втратить запах і почне швидко псуватися. Кішки, зазвичай, відмовляються від такої їжі, тому залишки потрібно прибрати в холодильник, а наступне годування розігріти до кімнатної температури. Зберігати розмочений сухий корм у холоді можна не більше 12 годин, вода сприяє швидкому розмноженню бактерій, та й поживні властивості продукту втрачаються.

Так що розмочувати сухий корм для кішок можна, але якщо життєвої необхідності в цьому немає, то краще привчити вихованця хрумтіти сухими гранулами. Так ви заощадите свій час, уникнете деяких ризиків, та й у більшості випадків кішки їдять сухий продукт краще, ніж розмочений.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram