Чому не можна спати з волоссям, зав'язаним у тугий хвіст

Волосся — важлива частина нашої зовнішності.


Лікарі-дерматологи розповіли, що зав'язувати на ніч тугий хвіст або робити пучок дуже шкідливо для волосся, інформує Ukr.Media.

Фахівці зазначили: якщо волосся натягнуте в прикореневій зоні тривалий час, то це може призвести до виникнення головних болів і проблем із волосяним покривом. Через кілька років волосся може порідіти й потоншати, особливо тонке.

Дерматологи підкреслили, що облисіння через натяг або тиск називається тракційною алопецією. Найчастіше облисіння зачіпає лобно-скроневі зони, але може спостерігатися і на потилиці.

У групі ризику найчастіше опиняються люди, які більшу частину часу проводять удома і прибирають волосся в тугу зачіску, жінки, яким необхідно дотримуватися суворого дрес-коду з укладання, наприклад, стюардеси, офісні працівники, дівчатка у віці до 5 років, професійні плавці, танцюристи, спортсмени, а також власники жирної шкіри голови.

Експерти пояснили, що необов'язково зовсім відмовлятися від хвоста і пучків, але робити такі зачіски варто не надто часто, не ходити з ними весь день, "підрозпускати" волосся в прикореневій зоні. Крім того, важливо стежити за своїми відчуттями — "оніміння, болючість шкіри голови і головний біль свідчать про те, що зачіску потрібно терміново змінити".

Також лікарі зазначили, що шкідливі тугі зачіски із зібраним волоссям також механічними пошкодженнями. Вони пояснили, що під час постійного стягування травмується кутикулярний шар волосини, що призводить до стоншування і ламкості. Крім цього, від частого і тугого стягування відбувається порушення кровообігу шкіри голови, що призводить до передчасного випадання волосся через недостатнє живлення фолікул.

Шкідливі для волосся також гумки з пластмасовими та металевими елементами. Краще обирати тканинні, шовкові або спіралеподібні гумки.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram