Чому простата не любить холод і тісні штани: розповідає лікар-уролог


Простата (передміхурова залоза) — це невелика залоза репродуктивної системи чоловіка у формі волоського горіха, яка виробляє насінну рідину, що живить та транспортує сперматозоїди. Переохолодження або довготривале тиснення на ділянку промежини чи сідниць може негативно вплинути на функціонування органу і викликати проблеми із сечовипусканням. Чому так відбувається, пояснює Сергій Бойко, лікар-уролог, онкохірург, член Асоціації онкоурологів України.

“Простата міцно оточена венозними сплетеннями. Тому механічні перешкоди, тривале здавлювання, які порушують правильність венозного та лімфатичного відтоку від нижньої частини тіла, викликають застій крові і набряк тканини простати і, як наслідок, — проблеми з сечовипусканням. Якщо розглянути анатомію, то простата — це залоза, яка в своєму складі має м’язові волокна, знаходиться в самому низу тазової порожнини, лежить фактично на м’язах тазового дна. І коли людина сидить на холодному або зазнає переохолодження ніг — це призводить до скорочення м’язів (за типом тремтіння, коли людина змерзла), звуження сечівника і появі розладів сечовипускання”, — розповів пан Бойко.

За його словами, чоловіки, чия професія передбачає багато сидіти або пов’язана з тривалим контактом з сідлом велосипеда, можуть також мати проблеми з передміхурової залозою.

Отже:

  • Передміхурова залоза не любить переохолодження. Пам’ятайте про це у холодну погоду і не цурайтесь утеплятись підштаниками.
  • Передміхурова залоза (простата) не любить довготривале тиснення на ділянку промежини чи сідниці. Тому уникайте занадто тісних штанів, білизни та довготривалого сидіння або їзди велосипедом.

Запам’ятайте, що будь-які запальні або застійні явища, утворення злоякісні або доброякісні у простаті – все це сприятиме розладам сечовипускання, оскільки сечівник проходить прямо через середину (центр) передміхурової залози.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram