Декілька ефективних способів зменшити розширені пори на обличчі


Найчастіша проблема дівчат з комбінованою і жирною шкірою — розширені пори, інформує Ukr.Media.

Вони мають вельми непривабливий вигляд і естетично псують образ. Що ж робити з цими некрасивими "кратерами"? Добірка, яка буде корисна тим, хто має подібні проблеми.

Достатнє очищення

Шкірі будь-якого типу необхідне гарне очищення. Косметологи рекомендують умиватися двічі на день — вранці очищати обличчя від нанесених на ніч засобів і надлишкового шкірного сала, а ввечері добре видаляти макіяж і готувати обличчя до основного догляду.

Для очищення краще використовувати м'яке косметичне мило на натуральних травах і оліях, повітряну пінку або легкий гель (особливо актуально для жирної та проблемної шкіри).

М'яке скрабування

Існує думка, що дівчатам із жирною або проблемною шкірою краще не очищати обличчя скрабами. Насправді це не вірне твердження.

На таку шкіру потрібно впливати м'якими скрабами, скатками і гоммажами. Робити їх рекомендується 1-2 рази на тиждень, а дівчатам з нормальною шкірою можна збільшувати кількість процедур до 3-х на тиждень, і використовувати більш жорсткі скраби.

Глиняні маски

Найбільший помічник у боротьбі з розширеними порами — глина. Відмінно звужує пори блакитна глина, а біла ще й освітлює шкіру. Також непогано впливають на шкіру марокканська глина Гассул і зелена глина. Крім цього, відмінно справляються з проблемами жирної шкіри морські водорості і папайя.

Освіжаюче тонізування

Тоніки необхідно застосовувати в будь-якому разі. Вони допомагають зняти залишки засобу для очищення, освіжити шкіру і підготувати її до подальших процедур.

Багато тоніків для проблемної та жирної шкіри мають звужувальні властивості. Під час вибору засобу особливу увагу варто звернути на тоніки, до складу яких входять цитрусові. Вони сприяють правильному обміну речовин у шкірі.

Ефективно впораються з проблемою розширених пор і тоніки в кубиках. Їх зберігають у морозилці, а протираються ними найчастіше вранці.

Гарне зволоження

Після всіх очищувальних процедур шкіра потребує гарного зволоження, а комбінована, нормальна і суха — живлення. Для цього можна використовувати спеціальний крем для певного типу шкіри, або скористатися популярними корейськими гелями.

Гель з алое здатний зняти запалення і добре зволожити шкіру, а гель із секретом равлика звузить пори та налаштує клітини епідермісу на нормальну роботу, запобігатиме появі проблем і запалень.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram