Мобільні аптеки розширюють географію: у віддаленні села Київщини вирушає спеціальний автомобіль з ліками

У віддалених селах Баришівської громади Київської області 14 травня розпочав роботу перший мобільний аптечний пункт ДП «“Укрвакцина” МОЗ України». Насамперед пілотний проєкт охопить найвіддаленіші села, де відсутні стаціонарні аптечні пункти, а мешканці не мають доступу до необхідних медичних препаратів.

У мобільному аптечному пункті буде змога придбати найбільш затребувані ліки (як безрецептурні, так і за рецептом), а також препарати, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки».

Одне з ключових завдань МОЗ України — забезпечити доступ людей до необхідних їм ліків там, де з певних причин це неможливо. Мобільні аптеки, які вже працюють в різних регіонах України, успішно вирішують цю проблему, а також дають можливість скористатися програмою «Доступні ліки». Наразі маємо актуальний запит на те, щоб кількість ліцензіатів збільшувалася, а мобільні аптечні пункти курсували в усіх областях нашої країни.

Уся продукція зберігатиметься та транспортуватиметься в спеціально обладнаних холодильниках та шафах, якими «Укрвакцина» обладнала автівку з ліками, що забезпечуватиме відповідне дотримання необхідного температурного режиму для безпечності та ефективності лікарських засобів.

Згодом маршрут мобільної аптеки запрацює в Тетіївській громаді Київщини та ще у 6 громадах Житомирської та Чернігівської областей. Загалом, у межах пілотного проєкту, «Укрвакцина» планує охопити понад 130 сіл та селищ у 8 громадах трьох областей.

Детальну інформацію про маршрути мобільних аптечних пунктів на Київщині можна дізнатися в телеграм-каналі «Мобільна аптека ТУТ» https://t.me/TUT_apteka, офіційному сайті «Укрвакцина» https://www.ukrvac.com.ua, місцевих ЗМІ та локальних пабліках громад.

Додатково пацієнти отримуватимуть інформацію про прибуття мобільного аптечного пункту від сімейного лікаря та органів місцевої влади, з керівниками яких погоджено маршрути. ДП «“Укрвакцина” МОЗ України» реалізовує ініціативу спільно з проєктом USAID «Інновації для подолання епідемії ВІЛ».

Нагадаємо: наразі мобільні аптеки працюють вже в 5 регіонах країни: Харківській, Миколаївській, Черкаській, Чернігівській та Київській областях.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram