МЗУ на замовлення МОЗ придбали інноваційні слухові апарати на 105,9 млн грн


Медичні закупівлі України (МЗУ) на замовлення Міністерства охорони здоров'я України уклали трирічний договір на закупівлю слухових апаратів виробництва компанії Oticon (Данія) у кількості 24 456 одиниць.

Апарати призначені для дорослих та дітей з різними ступенями втрати слуху — від легкої до важкої, тому було придбано 6 різних моделей апаратів. Завдяки такому підходу кожен пацієнт отримає пристрій, який найкраще відповідає його потребам.

Загальна вартість договору становить 105,93 млн грн при очікуваній вартості 150,65 млн грн. Завдяки ефективній роботі з ринком та якісній комунікації з постачальниками МЗУ вдалося заощадити близько 45 млн грн або 29,7% доведеного бюджету. До кінця цього року очікується поставка першої партії слухових апаратів – 4 293 штук, яка буде розподілена між закладами охорони здоров’я України відповідно до актуальних потреб.

“Цьогоріч ми вперше централізовано закуповуємо слухові апарати. Така необхідність продиктована реаліями, в яких живе наша країна: через війну українці частіше потребують слухопротезування, тому для нас було важливо забезпечити для них таку можливість, адже від цього напряму залежить якість життя людей. Якісна, доступна та безоплатна медична допомога — головна мета нашого міністерства. Крок за кроком досягаємо її.”Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я України.
“Успішна закупівля слухових апаратів з економією близько 45 млн грн від очікуваної вартості доводить, що Україна вийшла на якісно новий рівень забезпечення потреб пацієнтів з різними ступенями втрати слуху. Впродовж трьох років їх забезпечуватимуть інноваційними слуховими апаратами, що поліпшить якість їхнього життя.”Едем Адаманов, генеральний директор МЗУ.

Компанія Oticon є лідером у сфері наукових досліджень в аудіології та виробництві інноваційних слухових апаратів. Вони сертифіковані для використання в Україні та мають низку переваг, серед яких:

  • висока якість звуку: апарати забезпечують чіткий і природний звук, що сприяє кращій розбірливості мови;
  • сучасні технології: апарати оснащені функціями шумоприглушення та автоматичної адаптації до різного середовища, що полегшує слухання у шумних місцях;
  • бездротове підключення: апарати підтримують Bluetooth, що дозволяє підключати їх до смартфонів, телевізорів та інших пристроїв для прямої трансляції звуку;
  • довговічність: високоякісні матеріали та захист від вологи забезпечують тривалий термін служби;
  • зручність використання: легкі та ергономічні, вони забезпечують комфортне носіння протягом дня.

Зазначимо, що компанія-переможець Центр слухової реабілітації «Аврора» має велику мережу територіальних центрів в Україні, де для всіх пацієнтів-отримувачів слухових апаратів буде проведено безкоштовне виготовлення індивідуального вкладишу та первинне налаштування. Це дозволить українцям отримати індивідуальний підхід відповідно до їхніх потреб, мінімізувати втрату звуку та забезпечити комфортне використання.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram