"Перевірено – допомагає": Поради від пігментних плям на обличчі та руках

Що робити, щоб захиститися від пігментних плям.


Якщо в дитинстві веснянки можуть здаватися веселими і навіть милувати, то про пігментні плями, які з'являються у більш зрілому віці, такого вже точно ніхто не скаже. Тому що для їхніх власниць вони перетворюються на серйозну проблему, яка псує красу, і від якої неймовірно важко позбутися, інформує Ukr.Media.

З віковими пігментними плямами дуже важко боротися, тому логічніше та правильніше не допустити їх виникнення. І зараз саме час про це подбати, тому що настала весна, і сонячне проміння з кожним днем набирає сили і збільшує ймовірність пігментації шкіри.

Пігментні плями бувають різні: від світлих до темно-коричневих і від одиночних до масштабних скупчень на обличчі, руках, плечах та інших ділянках тіла. Самі по собі вони не є небезпечними для здоров'я, але здатні помітно зіпсувати настрій і погіршити якість життя.

За пігментацію шкіри відповідає пігмент меланін. Він визначає колір шкіри: світліший чи темніший.

І тут — увага! Пігментні плями виникають тоді, коли меланін розподіляється нерівномірно.

Найчастіше це відбувається внаслідок впливу ультрафіолету, який також потрапляє на шкіру нерівномірно, викликаючи перегрів, пересушування та опіки окремих ділянок. Крім того, іноді пігментацію шкіри можуть посилювати гормональні порушення та вікові зміни в організмі.

Важливо розуміти, що з кожним весняним днем сонце стає дедалі агресивнішим, а пігментні плями виникають після перебування на сонці без відповідного захисту шкіри.

І будьте готові: якщо у вашої мами чи бабусі були пігментні плями, швидше за все вони з'являться і у вас.

Отже, що робити, щоб захиститися від пігментних плям?

Цибуля з яблучним оцтом

Кількість та інтенсивність пігментних плям можна значно зменшити за допомогою цибулі та яблучного оцту. Для цього з протертої на терці цибулі вичавлюють сік і змішують його в рівних пропорціях з оцтом, а потім змочену цією сумішшю серветку прикладають до проблемних місць.

За допомогою цієї чудової суміші можна не лише позбутися плям, але й омолодити шкіру, оскільки вона допомагає відбілити її та очистити від відмерлих клітин.

Лляна олія

Лляна олія також успішно застосовується для позбавлення від вікових плям. Крім того, цей продукт завдяки високому вмісту омеги-3 дуже корисний для серця, судин, нервової системи та печінки.

Для того, щоб отримати максимальну користь від лляної олії, її краще вживати в невеликій кількості вранці або в перервах між їжею.

Щодня — не менше 75 мг вітаміну С

Вітамін С — це засіб номер один у запобіганні появі пігментних плям. До того ж він визнаний одним із найкращих засобів для омолодження та відбілювання шкіри. Він допомагає підвищити місцевий імунітет, вирівняти тон шкіри, уповільнити вироблення меланіну, запустити синтез еластину та колагену. А також сприяє кращому виведенню з клітин вільних радикалів, уповільнюючи старіння шкіри.

При цьому важливо пам'ятати, що найкраще отримувати вітамін С саме із харчових продуктів.

Ваш раціон має бути насичений такими продуктами як болгарський перець, шипшина, чорна смородина, обліпиха, морошка, шпинат, бруква, квашена капуста, цитрусові і т.д.

Бережіть шкіру від впливу ультрафіолету

Починаючи з квітня, використовуйте сонцезахисний крем для відкритих ділянок шкіри. В умовах міста це можуть бути креми із SPF 25 або 30, а якщо ви їдете на курорт, там на шкіру потрібно наносити крем із SPF від 50 і вище.

Важливо також пам'ятати, що дія будь-якого сонцезахисного крему закінчується через 2 години після його нанесення, тому, щоб уникнути появи пігментних плям, важливо наносити сонцезахисний крем через кожні 2 години.

Випивайте щодня 1,5 — 2 літри води

Щоб повноцінно функціонувати, кожна клітина нашого організму постійно потребує хорошого забезпечення водою. І особливо це стосується шкіри.

Частка води у шкірі становить близько 72%, вона бере участь у всіх її функціях, тому роль води у забезпеченні цих функцій незаперечна.

Наситити шкіру водою — найпростіше та найефективніше, що ви можете зробити для забезпечення здоров'я шкіри. Але, водночас, це фактор, яким найчастіше нехтують жінки, які страждають від пігментних плям.

Дослідження інституту краси за участю 53 тисяч жінок, які страждають від пігментних плям, показали, що дотримання наведених вище правил виявилося ефективним і захистило від пігментних плям 95% учасниць дослідження.

У решті 5% випадків поява пігментних плям була пов'язана з гормональними проблемами, і для їх вирішення знадобилася медична допомога та спеціальні косметичні процедури.

Таким чином, дотримання цих простих правил допоможе захистити вашу шкіру від старіння та появи пігментних плям. Ви зможете добре виглядати у будь-яку пору року та у будь-якому віці.

Це досить хороший стимул для того, щоб придбати кілька простих і корисних звичок.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram