Краще за пігулки для схуднення: продукти, які здатні надовго позбавити відчуття голоду


Поки знаменитості стрімко худнуть завдяки препарату з незрозумілими побічними ефектами, прості люди вважають за краще розлучатися із зайвою вагою простішими, доступнішими й здоровішими способами. Зокрема, вживати в їжу продукти, які надовго позбавляють відчуття голоду — їсти просто не хочеться, інформує Ukr.Media.

Їжте продукти, багаті на білок і клітковину, радять дієтологи. Багато з них викликають вивільнення гормону ситості.

Сочевиця та квасоля

І інші бобові. Вони містять рослинний білок і розчинні харчові волокна — ці волокна вбирають вологу, набухають, і заповнюють шлунок. У кишечнику ж ці волокна збільшують вироблення гормону ситості. Бобові насичують набагато краще, ніж вуглеводи, зокрема, макарони та хліб.

Яблука

Низькокалорійний фрукт із величезним вмістом пектину — розчинної клітковини. Найкраще поєднувати яблука з білковими продуктами, наприклад, сиром. Тоді відчуття ситості залишиться з вами надовго, а пектин зробить свою справу — спрацює на поліпшення травлення і зменшення обсягів талії.

Броколі

І її хрестоцвіті побратими: брюссельська та цвітна капуста. У них дуже мало калорій, зате багато корисних вітамінів, мікроелементів і все тієї ж клітковини. А броколі — це ще й цінний продукт для профілактики раку.

Сир

Молочні продукти середньої жирності — сир, грецький йогурт — допомагають знижувати апетит і в довгостроковій перспективі сприяють зниженню ваги. Вони містять відносно небагато жирів, довго перетравлюються, тому зберігається відчуття ситості.

Краще обирати продукти жирністю 2,5-3,2 відсотка: знежирені продукти не такі корисні й можуть, навпаки, змусити переїдати.

Яйця та риба

Як довели дослідження, яйця на сніданок — чудовий спосіб довше залишатися ситими протягом дня.

Риба багата на Омега-3 жирні кислоти. Як показують дані вчених, ці речовини допомагають зберігати відчуття ситості довше.

Тваринні білки ефективніші за рослинні, якщо йдеться про схуднення — вони краще засвоюються і вміст їх на 100 грамів продукту вищий.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram