Що таке керамічні вініри

Кожен, хто мріє мати ідеальну усмішку, точно чув про вініри. Це незнімні тонкі пластинки, які встановлюються переважно на передніх зубах з метою покращення їхнього естетичного вигляду. Показаннями для встановлення вінірів є будь-які деформації зуба: сколи, тріщини, стертості або зміна кольору. Існує два види таких пластинок, ми розберемо детально вініри керамічні, але існують також композитні.

Отримайте ідеальну посмішку разом з вінірами! Запишіться на консультацію до Родинної Стоматології прямо зараз та перетворіть ваші мрії в реальність!

Переваги керамічних вінірів

Вініри встановлюють не з оздоровчою метою, а щоб досягти так званої «голлівудської усмішки». Щоб реставрувати цілий зубний ряд, пацієнти найчастіше віддають перевагу саме керамічним вінірам, які мають дуже натуральний вигляд, оскільки є напівпрозорими.

Основними перевагами керамічних вінірів є наступні характеристики:

  • безболісна фіксація;
  • висока біосумісність;
  • естетичність;
  • стабільність кольору;
  • не піддаються швидкому зношенню;
  • для встановлення керамічних вінірів зуби мінімально сточують;
  • при правильному догляді служитимуть все життя;
  • є можливість підібрати найбільш природний відтінок.

Матеріал та технологія встановлення керамічних вінірів

Ціна на керамічні вініри різниться відповідно до матеріалу, з якого вони виготовлені. Також від цього залежить і технологія встановлення. 

Стандартну модель керамічних вінірів виготовляють із жаростійкого матеріалу, а тоді її запікають у спеціалізованій печі. Блиску та кольору такому виробу надає подальша обробка вініра спеціальною глазурʼю. Роботу над керамічними вінірами проводить виключно зубний технік, тому терміни їх виготовлення можуть затягнутися.

Досить популярною є також модель зі склокераміки E-max. До складу цього матеріалу входять кристали дисилікату натрію, які нагрівають до дуже високих температур, а тоді виготовляють вініри потрібної форми. Склокераміка дуже схожа на натуральну зубну емаль, через що вініри з неї використовують найчастіше при реставрації передніх зубів, щоб досягти максимально натурального ефекту. Проте така модель має вищу вартість і також є не настільки міцною, як аналоги.

Наступні вініри, які може власноруч зробити зубний технік або ж, для яких може бути застосований фрезерний верстат, виготовляються із польовошпатової кераміки, тобто з порцеляни. Такі вініри мають природній зовнішній вигляд. Один з методів їх виготовлення — це чергування процесів нашарування порцелянової маси та запікання, під час якого комбінуються різні відтінки матеріалу.

Не так часто вініри виготовляють з діоксиду цирконію. Ця модель не є популярною, оскільки, якщо ви хочете отримати міцний виріб, то через особливості матеріалу він не матиме природного кольору і не пропускатиме світла. Якщо ж зубний технік віддасть перевагу естетиці, то самі вініри будуть крихкими та ви не зможете їх довго носити та будете змушені часто відвідувати стоматолога для повторної фіксації — про це свідчать відгуки пацієнтів. 

Надтонкими, дуже природними та естетичними є люмініри. Вони коштують більше за інші моделі, проте найбільше схожі на натуральні зуби. Ще однією їх перевагою є те, що для їх встановлення не потрібно спилювати зуби. На жаль, така модель вінірів не підійде тим, у кого нерівномірний колір своїх зубів, адже люмініри напівпрозорі.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram