У дитячій лікарні «Охматдит» запрацював новітній комп’ютерний томограф

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» запрацював експертний компʼютерний томограф – Siemens. Цього року Медичними закупівлями України на замовлення Міністерства охорони здоров’я було доставлено таке обладнання в лікарню, аби забезпечити маленьких пацієнтів якісними та доступними засобами обстеження.

Нагадаємо, що комп’ютерна томографія (КТ) – це метод променевої діагностики, заснований на застосуванні рентгенівських променів. Комп’ютерний томограф дозволяє отримувати позрізові зображення тіла завдяки рентгенівській трубці та детектору, що обертаються навколо тіла пацієнта.

«Попри війну та нові виклики для медичної системи, пріоритет залишається незмінним – ми продовжуємо працювати над оснащенням наших медзакладів найсучаснішим медичним обладнанням та забезпечувати доступ українців до якісної медичної допомоги. Використання такого обладнання надзвичайно важливе для вчасної діагностики та ефективного лікування. Відтепер у дитячій лікарні «Охматдит» лікарі зможуть проводити ще більш складну та якісну діагностику для маленьких пацієнтів та призначати індивідуальне дієве лікування для них. Робота МОЗ у цьому напрямку триватиме й надалі», — зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Крім того, для стабільної роботи КТ лікарня отримала ще джерела безперебійного електроживлення. Зокрема, йдеться про три безперебійники. Їхня загальна потужність становить 120 кВт. Джерела безперебійного електроживлення були надані завдяки підтримці Посольства України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Також за допомогою фонду «Таблеточки» у спеціальному приміщенні лікарні для встановлення КТ апарату було проведено ремонт та закупівлю додаткових запчастин до джерел безперебійного живлення. Тож тепер у критичних ситуаціях відключення електроенергії безперебійники спрацьовуватимуть, що дозволить убезпечити чутливе обладнання від перепадів в електропостачанні.

«До цього у новому корпусі Охматдиту не було комп'ютерного томографа, через що лікарям доводилося транспортувати важких пацієнтів на обстеження в іншу будівлю, а томограф, який там був, часто виходив з ладу, тож закупівля нового апарату була критично необхідною. Новий КТ забезпечить якісно інший рівень діагностики. Ми можемо дуже швидко отримати якісні дослідження будь-яких ділянок тіла пацієнта з винятковою якістю зображень, що мінімізує можливі похибки та неточності, які з‘являються на зображенні під час руху пацієнта, а також завдяки новітнім технологіям значно зменшиться рівень опромінення при КТ дослідженнях», — зазначив завідувач Центру радіології НДСЛ «Охматдит» Станіслав Рєбєнков.

Зазначимо, що Охматдит є багатопрофільним діагностично-лікувальним закладом, який надає спеціалізовану висококваліфіковану медичну допомогу дітям. Заклад є найбільшою дитячою лікарнею в Україні. Тож завдяки новітньому апарату лікарі зможуть забезпечити повноцінну діагностику дітей будь-якого віку з мінімально променевим навантаженням та високою якістю обстежень.

Медичне обладнання вже отримало відповідний дозвіл й ліцензію ДІЯР та введено в експлуатацію. Тепер працівники відділення променевої діагностики зможуть працювати з обладнанням та надавати медичні послуги пацієнтам.
Нагадаємо, влітку у МОЗ повідомляли про новітній комп’ютерний томограф, який отримала НДСД «Охматдит».


Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram