У світі відзначають Міжнародний день шкільного харчування

Сьогодні Україна разом з усім світом відзначає Міжнародний день шкільного харчування (International School Meals Day). Його святкують уже вдванадцяте.

Мета цього дня – підвищити обізнаність про роль здорового харчування у закладах середньої освіти, а також – привернути увагу до важливості правильних харчових звичок, підкреслити звʼязок між раціональним харчуванням, кращою академічною успішністю і здоров’ям у дорослому житті.
Цьогорічна тема Міжнародного дня шкільного харчування присвячена інноваціям в шкільному харчуванні й пошуку нових сталих рішень його впровадження.

В Україні реформа харчування у закладах освіти, ініційована першою леді Оленою Зеленською, розпочалася у 2020 році. Вона спрямована на забезпечення дітей якісним, безпечним та повноцінним харчуванням у садочках і школах, формування культури здорового харчування та поширення її серед українських родин.

Навіть виклики війни не зупинили реформу, навпаки – вона набула більшого значення, дозволила дорослим краще піклуватися про дітей, створити найкращі можливі у воєнний час умови для їхнього розвитку. Україні вдалося не лише затвердити важливі законодавчі зміни, що рухатимуть реформу уперед, і запланувати стратегічні напрями руху для всіх її учасників, а й залучитися підтримкою однодумців з усього світу – понад 90 країн-учасниць Коаліції шкільного харчування.

Впровадження реформи залежатиме від влади на місцях, отже для представників усіх регіонів постійно проводяться тренінги для навчання й поширення успішного досвіду впровадження реформи. В нашій країні розвиваються кулінарні хаби, триває будівництво фабрик-кухонь, у закладах освіти оновлюються харчоблоки.

Від втілення усіх цих кроків на кожному з рівнів залежить майбутнє нового покоління українців. Наш вибір – щоби це майбутнє було здоровим!

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram