Візит до хірурга: особливості та важливі рекомендації

До хірургії люди вдаються в тих випадках, коли не допомагають класичні методи лікування. Лікар-хірург лікує проводить різної складності оперативні втручання — від лікування мозолів на ногах і гнійників до пересадки серця й видалення пухлин. Сучасні методи хірургії дозволяють проводити ефективні малоінвазивні операції, тому не варто боятися візиту до спеціаліста. Крім того, потрібно розуміти, що далеко не всі консультації закінчуються операцією. Але, якщо ви хочете зберегти здоров’я, є певні випадки, при яких відвідування цього спеціаліста є обов’язковим.

Коли потрібна допомога хірурга

хірург

Негайно звернутися до лікаря потрібно при раптовій появі різкого болю в області живота, грудей, хребті та суглобах. Тривогу повинні викликати неприємні відчуття, котрі не проходять тривалий час. Якщо сильний біль у животі супроводжується загальною слабкістю, нудотою, блювотою та підвищенням температури, необхідно викликати швидку допомогу. Допомогти лікар хірург може й при таких клінічних ситуаціях:

  • запальні захворювання шкіри — гнійники, фурункули, виразки;
  • новоутворення — жировики, пухлини, нарости та різного роду ущільнення;
  • біль у ногах зі зміною структури вен;
  • рани з пошкодженням тканин, опіки, обмороження;
  • грижові випинання в області живота, у паху;
  • врослий ніготь;
  • гній під нігтьовою пластиною;
  • кров у калі чи сечі, проблеми з дефекацією, біль у задньому проході;
  • зміна кольору шкірного покриву — посиніння, жовтизна, чорнота.

Звернутись до хірурга також потрібно з дитиною після побутової чи спортивної травми. Якщо навіть після легкого забиття малюк скаржиться на головний біль, запаморочення, не варто відкладати візит до клініки. Звернутись негайно за допомогою потрібно, якщо є підозра, що в тіло залізла голка, кусок скла. Коли батьки планують віддати дитину в спортивну секцію, попередньо необхідно проконсультуватись з лікарями, у тому числі з хірургом.

Куди звернутись за допомогою: як вибрати клініку

візит до хірурга

Обираючи клініку для консультації та лікування у хірурга, важливо враховувати декілька важливих факторів, що забезпечать ефективність та комфорт вашого лікування. Серед них:

  1. Якість медичної допомоги. Обрати треба медичний центр, який дотримується європейських стандартів. Передові установи фіксують всі інструментальні дослідження та проведені маніпуляції на фото та відео.
  2. Кваліфіковані спеціалісти. Команда лікарів повинна складатися з професіоналів із багаторічним практичним досвідом у діагностиці та лікуванні. Потрібно впевнитися, що фахівці здатні відновити та зберегти ваше здоров'я.
  3. Комплексне лікування. Вибрати варто клініку, яка надає повний комплекс медичних послуг за один візит. У медичному центрі повинні робити необхідні аналізи, надавати консультації вузьких фахівців, проводити консервативне та оперативне лікування.
  4. Сучасне оснащення. Важливо переконатися, що клініка має все необхідне обладнання, яке дозволяє проводити малотравматичні та безболісні операції.
  5. Ціни. Доступність послуг має не менш важливе значення. Доступні ціни, наявність знижок та оптимальних за вартістю комплексних програм — додаткові переваги для клініки.

Надати перевагу краще приватній клініці. Такі установи, як правило, відповідають вище описаним критеріям. Операційні та стаціонар тут працюють у комфортних умовах. При цьому не треба простоювати в чергах, щоб потрапити на консультацію чи пройти необхідні обстеження та процедури.

Як проходить первинний огляд у хірурга

Спочатку лікар проведе огляд ділянки тіла, яка турбує пацієнта. Він може відразу дати необхідні призначення або відправить додатково на діагностику. Одночасно хірург приділяє увагу можливим супутнім хворобам. При травмі чи опіку лікар зробить перев’язку, дасть чіткі інструкції щодо подальшого лікування. Якщо існує небезпека, яка загрожує здоров’ю чи життю пацієнта, буде проведене екстрене чи планове оперативне втручання.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram