Як зберегти природне сяйво шкіри навіть у холоди — прості правила


Постійні зміни температури та вологості за вікном миттєво відображаються на стані нашої шкіри — вона стає тьмяною та неживою. Щоб не допустити неприємних наслідків і навіть у похмурі та холодні дні зберегти здорове сяйво шкіри, дотримуйтесь трьох простих правил, інформує Ukr.Media.

Перевірте раціон

Перш ніж проводити будь-які косметичні процедури, переконайтеся, чи все гаразд із вашим харчуванням.

Не можете жити без солодощів? На жаль, якщо часто ласувати десертами, згодом надмірна кількість цукру може призвести до руйнування волокон колагену та еластину, а це — прямий шлях до тьмяної шкіри.

Тому намагайтеся стежити за тим, щоб ваша дієта була наповнена необхідними вітамінами та мінералами, які дарують шкірі природне сяйво.

Для цього збережіть собі список поживних речовин та продуктів, що містять:

  • Омега-3 жирні кислоти: насіння чіа та льону, волоські горіхи, брюссельська та цвітна капуста
  • Кремнезем: спаржа, селера, огірок, квасоля зелена та манго
  • Цинк: шпинат, квасоля, фініки, банани, курага, насіння гарбуза та льону
  • Селен: броколі, шпинат, насіння соняшнику та білі гриби
  • Вітаміни C, E, A: червоний та зелений перець, петрушка, спаржа, морква, томати, кінза, кедрові горіхи, ківі, ананас та авокадо

До речі, вчені з Університету Сент-Ендрюс у Шотландії підрахували, що якщо щодня вживати 3,3 порції овочів та фруктів протягом 6 тижнів, то це помітно покращує колір шкіри та збільшує привабливість людини в очах інших людей. Нагадаємо, що приблизна величина однієї порції — 100 г. Якщо ми говоримо про нарізані кубиками овочі та фрукти, це приблизно тенісний м'ячик за обсягом.

Зробіть процедуру відлущування

Щоразу, коли ви робите макіяж, довго перебуваєте під прямим сонячним промінням або ж засинаєте, не змивши косметику, у шкірному покриві з'являються нові мертві клітини. З цієї причини шкіра втрачає здоровий блиск і виглядає втомленою.

Позбутися цієї проблеми допоможе проста процедура відлущування, завдяки якій шкірний покрив стане гладким і почне відбивати світло. Рекомендується робити цю процедуру перед сном, щоб у нічний час шкіра встигла відновитися.

Зволожте шкіру

Нанесення зволожувального крему — щоденна потреба шкіри. Однак одного крему їй може бути недостатньо, щоб упоратися зі зневодненням та забрудненням. Тому слід збагатити раціон епідерми, використовуючи різноманітні зволожувальні засоби. У складі масок присутні органічні олії, які насичують шкіру вологою, заспокоюють і освіжають її, підвищуючи еластичність.

Крім того, завжди можна скористатися глітерами, хайлайтерами та оліями з блискітками, що створюють сяючий ефект. Цілком імовірно, що блискітки одного разу вийдуть з моди, але шкіра, що сяє природним блиском — у тренді завжди.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram