Чим зайнятись без світла: проводимо час із користю для здоров’я


Незабаром настануть холоди, а отже, росія дедалі частіше намагатиметься атакувати енергетичну інфраструктуру України. Тому українцям варто підготуватись до ймовірних віялових відключень електроенергії.

Міністерство охорони здоров’я у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?" за ініціативою першої леді Олени Зеленської підготувало перелік справ, які допоможуть пережити можливі блекаути, а також будуть корисними для психічного й фізичного здоров’я.

Прогулянки. Та не забувайте про світловідбивні або світлодіодні аксесуари задля вашої ж безпеки.

Механічна робота, що не потребує яскравого освітлення. Займіться прибиранням, наведенням ладу на робочому столі, перепакуванням сипучих харчів тощо. прибирання, наведення ладу на робочому столі, перепакування сипучих харчів тощо. Це – приємне для мозку явище.

Техніки психологічної самодопомоги. Займіться нарешті ними, знайти їх можна за цим посиланням https://bit.ly/self_help_MOH або за цим https://www.howareu.com/#techniques.

Тренування вдома. Зараз ви можете позайматися з тренером/тренеркою, щоб потім вдома мати змогу самому/самій виконувати їх. Завантажте відео зі вправами, щоб воно було у вас під рукою.

Аудіокниги. Прослуховування аудіокниг – якісне проведення часу у період відключень світла.

Настільні ігри. Так ви разом з родиною зможете весело й з користю для мозку провести час. Для цього не потрібне яскраве освітлення й інтернет.

Сон. Якщо вже по 9 вечора, а ви давно мріяли виспатися – не проґавте свій шанс.

Раніше Центр громадського здоров’я розповідав про переваги рухової активності. ​​Навіть нетривалі поодинокі вправи забезпечують швидку користь для вашого здоров’я: покращують якість сну; знижують відчуття тривоги; знижують кров’яний тиск. Відповідно, тривала та регулярна рухова активність забезпечує довгостроковий позитивний вплив на організм - сприяє профілактиці неінфекційних хронічних хвороб.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram