Мелатонін — гормон, який забезпечує нам якісний сон

Мелатонін — гормон, який забезпечує нам якісний сон. Синтез мелатоніну відбувається в людському мозку. Його виробництво залежить від умов освітлення — в темноті цей процес відбувається краще, а у світлий час доби гірше. На інтенсивність синтезу впливає також вік людини: чим вона старша, тим менше гормону виробляється. 

При зміні часового поясу та при труднощах із засинанням можуть допомогти дієтичні добавки з мелатоніном. 

Нетривале застосування добавок з мелатоніном не викличе звикання та ефекту похмілля, тому такі продукти гарно допомагають для нормалізації сну.

Мелатонін при безсонні 

Добавки, до складу яких входить мелатонін, сприяють кращому засинанню тим, у кого спостерігається порушення циркадного ритму. Такі проблеми бувають при змінах часових поясів або роботі в нічний час.

Зниження рівня мелатоніну нерідко помітне у людей літнього віку, тому добавки з мелатоніном для покращення сну будуть гарним розв'язанням проблеми.

Мелатонін при підвищеній вазі

Добавки з мелатоніном показали ефективність для зниження ваги при ожирінні під час дослідження 2017 року в Польщі. Одна група приймала добавки з мелатоніном протягом місяця під час дієти, інша лише дотримувалася дієтичного харчування. У першій групі втрата ваги виявилася вдвічі більшою.

Експерти вважають, що схуднення було таким значним через зниження рівня окисного пошкодження в крові завдяки добавкам з мелатоніном. Цей гормон сприяє зменшенню запалення та покращує результати дотримання дієти. 

Продукти, що містять мелатонін

Мелатонін можна отримувати з харчових продуктів, таких, як рис, ячмінь, помідори, мигдаль та волоські горіхи, полуниця та вишня, ананаси, апельсини та банани, оливки та молоко. 

Окрім цього, мелатонін доцільно вживати в спеціальних добавках через їх збалансований склад. 

MetaSleep

Компанія Metagenics пропонує продукт MetaSleep, він представлений в Україні в інтернет-магазині shop anti-aging, який є офіційним дистрибʼютором Metagenics в Україні.

MetaSleep, крім мелатоніну, містить рослинні екстракти, збагачений вітамінами В6 і В12, фолієвою кислотою і магнієм. Завдяки такому складу MetaSleep чинить заспокійливий вплив на нервову систему, допомагає позбутися тривожності, напруги, покращує засинання та забезпечує міцний якісний сон.

Слід знати, що склад різних добавок може значно відрізнятися, як і дозування мелатоніну в них. У продукті MetaSleep доза мелатоніну є оптимальною і складає 0,295 мг, тому дія добавки є м’якою. 

При прийомі добавки з мелатоніном рекомендується одночасно коригувати спосіб життя — правильно харчуватися, не переїдати взагалі та особливо на ніч, виконувати легкі фізичні вправи та гуляти перед сном, позбутися звички користуватися ввечері гаджетами. Такі комплексні заходи значно полегшують налагодження режиму сну.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram