Що має бути у військовій аптечці: внесено зміни до переліку


Нещодавно було зроблено важливий крок до покращення медичної допомоги військовим. Були внесені зміни до переліку лікарських засобів та медичних виробів, які повинні бути в складі аптечок медичних.

Так, антибактеріальний препарат, обов’язковий для аптечок, - ципрофлоксацин 500 мг - було замінено на моксифлоксацин 400 мг. Це дозволить при отриманні поранень проводити профілактику інфекційних ускладнень поранень на догоспітальному етапі відповідно до сучасного Стандарту надання медичної допомоги.

Відповідно до Стандарту, при очікуваній затримці з наданням хірургічної допомоги на понад 3 години одноразово використовують моксифлоксацин 400 мг перорально. Але в інших випадках потрібно використовувати цефазолін 2 г або інші антибактеріальні препарати, передбачені відповідним Стандартом.

Раніше ЦГЗ розповідав, що має бути під час воєнного стану в українців в аптечці для побутових потреб. Складіть її в спеціальну сумку або косметичку. Покладіть туди пластирі різних розмірів; активоване вугілля від інтоксикації; препарат для зниження жару; препарат для знеболення; протиалергічний препарат; ліки від діареї; ліки від шлункової інфекції; краплі на випадок інфекційно-запальних захворювань очей; ліки, що ви приймаєте (дозування щонайменше на тиждень) з описом способу застосування та дози; запас масок; термометр. Якщо ви маєте хронічні захворювання та приймаєте систематичне лікування, не забувайте взяти ліки із собою.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram