Які закуски пасують до вина

Навіть буденний вечір може стати теплим та приємним, якщо провести його в компанії близьких людей із келихом улюбленого вина. А щоби вечір був не тільки радісним, але і смачним, можна самостійно приготувати швидкі закуски.

Оригінальні сирні рулети

Сир є відмінним доповненням до вина, особливо — червоного сухого або напівсолодкого. Якщо ж додати до цього продукту ще й ароматну в'ялену вишню, то улюблене вино Таірово дійсно заграє новими смаками. Для приготування смаколика знадобляться такі продукти:

  1. твердий сир — який подобається;
  2. м'який сир із білою пліснявою — камамбер або брі;
  3. в'ялена вишня, можна замінити черешнею.

Також знадобляться шпажки або зубочистки для формування рулетів. Твердий сир потрібно нарізати тоненькими слайсами, брі — невеликими шматочками. Сирний слайс покрити тонким шаром м'якого сиру, покласти пару ягід та завернути в рулет, скріпити шпажкою. Страва готова!

Порційний капрезе

Багато хто полюбляє салат капрезе, особливо — у якості закуски до напівсолодких червоних вин. Якщо ж планується вечір без застілля, із закусками у форматі фуршету, краще приготувати мінікапрезе на шпажках. Для приготування страви знадобляться помідори чері, свіжий базилік та маленькі кульки моцарели. Порада: можна використовувати і звичайний сир моцарела, просто нарізавши його на шматочки підходящого розміру. Збирається закуска на шпажці: листочок зеленого або фіолетового базиліку, цілий помідор, сир.

Брускетта в італійському стилі

Ніжні грінки в поєднанні із томатами та базиліком найкраще смакують до білих вин. Додатковий бонус такої закуски — вона досить ситна, тож навіть під час тривалих посиденьок можна буде уникнути відчуття голоду або ж небажаного сп'яніння. На весь процес приготування потрібно буде витратити не більше 15 хвилин. Свіжий французький багет потрібно нарізати на тонкі скибки та злегка обсмажити хліб на сухій пательні. Гарячі грінки необхідно злегка натерти зубчиком часнику, а потім викласти на них половинки помідорів чері, подрібнене листя базиліку. Щоби брускетта стала ще смачнішою та ароматнішою, зверху можна додати декілька крапель оливкової олії холодного віджиму, сіль та свіжомелений чорний перець. Купитти все необхідне для приготування цієї закуски завжди можна в маркеті смачних штук МАУДАУ.

Канапки із рибою

Рожеве вино «полюбляє» насичені за смаками та досить ситні закуски. Наприклад — канапки із тостового хліба з копченим чи слабосоленим лососем та кропом. Рибу можна викладати на свіжий чи підсушений хліб. Також за бажанням можна намазати на хліб улюблений м'який сир — рікоту чи маскарпоне. Щоби додати готовим канапкам свіжості та легкості, можна зверху на рибу покласти тоненьку дольку лимону чи збризнути їх зверху свіжим лимонним соком. Їжте та пийте смачно — життя того варте!

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram