Столики стоматологічні. Асортимент меблів для стоматології

Для організації комфортної роботи стоматолога потрібні зручні та якісні стоматологічні столики. Це меблі, які стають надійним вмістилищем для різноманітного інвентарю, обладнання, інструментів, розхідних матеріалів. В них повинно бути достатньо вільного місця, але при цьому важливою є міцність та зносостійкість конструкції.

Серед асортименту стоматологічної меблевої продукції виокремлюють наступні категорії:

  1. мобільні тумби – моделі на коліщатках, які зручно переміщати з місця та місце, щоб завжди мати під рукою необхідний інвентар;
  2. лікарські столики – моделі з декількома висувними ящиками або відкритими полицями для зберігання інструментів та матеріалів;
  3. столики для приладів – відкриті варіанти, які призначені для розміщення інструментів, що знадобляться стоматологу в роботі;
  4. вставки, лотки або органайзери – додаткові елементи до столиків, які дозволяють організовано зберігати інвентар за категоріями.

Стоматологічні столики можуть компонуватись різною кількістю ящиків та полиць, мати пересувну конструкцію на коліщатках або статичний корпус. Тож уважно вивчайте характеристики кожної моделі, щоб обрати найбільш оптимальний варіант під конкретну ситуацію використання.

Характеристики стоматологічних столиків

Виробництвом спеціалізованих меблів для медичних закладів займаються такі українські бренди, як DService, KIT, Panmed, Viola та інші. Кожна компанія пропонує десятки товарних позицій, тому для полегшення вибору орієнтуйтесь на наступні параметри:

  • кількість висувних ящиків для зберігання;
  • габарити верхньої стільниці для відкритого розташування інструментів;
  • матеріали виготовлення меблів – пластик, метал, ДСП тощо;
  • загальні габарити конструкції;
  • наявність або відсутність коліщат для транспортування;
  • конфігурація контейнерів, наявність внутрішніх органайзерів чи лотків для сортування інструменту.

Кожну модель можна підлаштувати під індивідуальні потреби стоматологічного кабінету. Для цього виробники пропонують декілька конфігурацій ящиків, гнучке налаштування розмірів лотків та кількості полиць. Також можна обрати матеріал виготовлення стільниці – нержавіючу сталь, штучний камінь або загартоване скло.

Важливо, щоб матеріали виготовлення кожного елементу стоматологічного столика відповідали санітарно-гігієнічним нормам. Вони мають витримувати механічні навантаження, температурні перепади та надмірну вологість, не ставати джерелом накопичення пилу. Безпечності конструкції надається першочергова увага, а от на дизайн моделі дивляться в останню чергу. Хоча кожна модель гармонійно вписується в інтер’єр стоматологічного кабінету та займає небагато вільного простору.

Джерело: сайт meddent.com.ua.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram