Як обрати безпечні ялинкові прикраси?


Невдовзі — Новий рік, а отже, час прикрашати ялинку вдома. Центр громадського здоров’я зібрав поради, які допоможуть придбати якісні й безпечні ялинкові прикраси.

Не обирайте іграшки лише за принципом "красиві/некрасиві". Насамперед звертайте увагу на їхню якість і безпечність. Саме тому не варто купувати їх на стихійних ринках чи у переходах. Придбайте їх у спеціалізованих мережах чи магазинах, де ви отримаєте гарантію якості та захист прав споживача.

Під час придбання ялинкових прикрас перевіряйте, чи вказаний виробник, склад іграшки та документи, які б засвідчували її якість і безпеку. Пам’ятайте, що у ялинкових прикрасах низької якості можуть міститися токсичні речовини, наприклад, фенол або свинець. Про небезпеку свинцю для здоров’я ЦГЗ розповідав тут.

Звертайте увагу на фарбу на прикрасі та її запах. Фарба й блискітки не повинні обсипатися від легкого тертя, а запах — не бути різким.

Під час придбання електричних прикрас та ілюмінації перевіряйте сертифікати, цілісність і склад конструкції. Такі вироби мають бути виготовлені з вогнетривкого матеріалу. Перевірте гірлянду, попросивши продавця увімкнути її. Від тепла не має з’являтися різкий запах, лампочки не повинні сильно нагріватися.

Віддавайте перевагу прикрасам українських виробників з маркуванням держстандарту.

Пам’ятайте, що найбезпечніший варіант — виготовити новорічний декор своїми руками, без пластику чи інших шкідливих матеріалів.

Обирайте якісні ялинкові прикраси — вони тішитимуть ваше око не один рік!

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram