Як оформити людину в хоспіс у Львові

Хоспісом називаються установи, де люди похилого віку, інваліди можуть отримати фізичну, психологічну підтримку, повноцінний паліативний догляд. Уже давно пройшли часи, коли подібні заклади вважались чимось неприємним. Сьогодні приватні установи пропонують проживання на рівні готелів з системою все включено.

Умови проживання та основні послуги

У приватних хоспісах люди поважного віку можуть розраховувати на особливий, професіональний догляд, який родичі не здатні надати вдома через зайнятість на роботі, за інших обставин. Працюють вони переважно на базі будинків престарілих. Яскравий приклад – пансіонат Батьківський Затишок у Львові. У подібних пансіонатах для престарілих відсутній лікарняний режим, немає суттєвих обмежень та жорстких правил. Але певний розпорядок дня все ж є, щоб тримати організм у тонусі. Кожен проживаючий відчуває себе як вдома, може брати з собою улюблені речі. Зустрічатись з родичами дозволяється хоч кожен день, а проживання можливе, як на постійній основі, так і на певний час, наприклад, місяць.

Приватні львівські хоспіси – це сучасні будови з власною територією для прогулянок, яка захищена від доступу сторонніх осіб. Живуть постояльці у світлих номерах зі спеціальними меблями, телевізорами та усім іншим необхідним обладнанням. Не потрібно піклуватись про харчування. За нього відповідає окрема кухня. Харчуються у подібних пансіонатах до 5 разів на день. Меню включає фрукти, овочі, м’ясо тощо – усе, що необхідно організму.

Серед послуг, які може запропонувати приватний хоспіс у Львові:

  • організація дозвілля;
  • контроль за прийом медичних препаратів;
  • консультації профільних лікарів за потреби;
  • швидка допомога;
  • проведення гігієнічних процедур;
  • реабілітація після травм та важких захворювань тощо.

Співробітники більшості пансіонатів допомагають у транспортуванні лежачих хворих.

Як людині у похилому віці потрапити до пансіонату з паліативним доглядом?

Процедура оформлення займає мінімум часу, якщо говорити саме про приватні установи. Для початку потрібно обрати відповідний пансіонат. Це має бути заклад з діючою ліцензією. Звертати увагу варто, у першу чергу, на професіоналізм персоналу, умови проживання. Ліпше за все самому навідатись у хоспіс та оцінити все самостійно. Також потрібно запитати думку людини, яка буде проживати у пансіонати.

Для оформлення у хоспіс потрібен невеликий пакет документів:

·        медична картка;

·        ксерокопія паспорту;

·        заява від майбутнього постояльця чи його законного представника.

Вартість перебування залежить від часу, переліку додаткових послуг та обраного номеру. Щоденний догляд, харчування зазвичай вже входить в базовий тариф.

Хоспіс на базі приватного будинку престарілих – це оптимальна місце для людей, які потребують паліативного догляду. Тут можна знайти не тільки фізичний, а й духовний спокій. У пансіонаті є можливість спілкуватись з однолітками, читати книжки, дивитись фільми, співати, грати в настільні ігри тощо.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram