Який механізм працевлаштування для медиків-переселенців

Медичні працівники мають змогу працевлаштуватися в інших закладах охорони здоров’я у регіонах тимчасового проживання. Механізм забезпечення робочими місцями медпрацівників, які через війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи і працюють у медзакладах інших регіонів України, врегульоване Міністерством охорони здоров’я України. Зокрема, наказом МОЗ України від 04.03.2022 р. № 414.

Облік робочого часу медпрацівника здійснюється у медичному закладі, до якого його направлено. Ці дані спрямовуються до медзакладу за основним місцем роботи, після чого працівник охорони здоров’я отримує заробітну плату.

На сьогодні вже 4 538внутрішньопереміщених медиків скористались можливістю працевлаштуватися у медзакладі іншого регіону. Серед них: 2 056 лікарів, 1 627 фахівців (медичних сестер/братів, акушерів, фельдшерів, асистентів фармацевтів) та 855 технічних працівників.

Найбільше працевлаштованих лікарів та інших професіоналів у сфері охорони здоров’я зареєстровано у Львівській – 285, Дніпропетровській – 210, Полтавській – 147 та Запорізькій областях – 142 особи.

Найбільше працевлаштованих медичних сестер та інших фахівців у сфері охорони здоров’я зареєстровано у Дніпропетровській – 336, Запорізькій – 190, Полтавській – 169 та Харківській областях – 141 особа.

Збір та узагальнення інформації щодо кадрових потреб у закладах охорони здоров’я в регіонах України здійснюється за допомогою інформаційно-аналітичної системи MedData.

Оновлену інформацію щодо кількості внутрішньо переміщених медпрацівників із розподілом їх за професійними групами (професіонали, фахівці, технічні працівники) та формою трудових відносин із закладом охорони здоров’я (зараховані на основне місце роботи, за сумісництвом чи виконують професійні обов’язки поза основним місцем роботи, але табелюються за основним місцем роботи) до вказаної системи подають визначені особи закладів охорони здоров’я.

Нагадаємо, що знайти потрібну вакансію можна за посиланням на порталі вакансій для медичних працівників.

Зазначимо, що раніше Міністерство охорони здоров’я України повідомляло про перелік документів, які потрібні медику-переселенцю для працевлаштування.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram