Що таке радіочастотна абляція вен?

Варикозна хвороба — це найпоширеніше захворювання судин у жінок. Одним з методів лікування захворювання є радіочастотна абляція вен у Львові. Методика базується на використанні радіочастотної енергії для знищення пошкоджених вен та відновлення нормального кровотоку в кінцівках.

Коли призначають радіочастотну абляцію?

Радіочастотну абляцію призначають у випадках серйозного варикозу, коли консервативні методи лікування, такі як компресійна терапія або ліки, не приносять достатнього полегшення симптомів або коли наявні ускладнення. Зазвичай, цей метод лікування використовується для тих пацієнтів, які мають:

  • Розширені вени, які супроводжуються сильним болем, набряклістю ніг та іншими неприємними симптомами.
  • Ускладнення варикозу, такі як виразки або тромбофлебіт.
  • Відсутність ефективності від інших методів лікування.

Перед призначенням радіочастотної абляції, лікар проведе обстеження та оцінить стан судин пацієнта. Враховуючи індивідуальні особливості та стан здоров'я, лікар прийме рішення про найбільш ефективний метод лікування.

Особливості процедури радіочастотної абляції

Під час процедури РЧА, лікар використовує спеціальний апарат, який називається радіочастотним генератором, та тонкий катетер, який вводиться в пошкоджену вену через невеликий розріз в шкірі. Після цього катетер поступово просувається вздовж вени до місця пошкодження.

Коли катетер розміщений у потрібному місці, радіочастотний генератор починає випромінювати високочастотні хвилі через стінки вени. Це призводить до нагрівання тканин навколо венозного стовбура, що в результаті призводить до його згортання та закриття. Після проведення процедури згорнутий венозний стовбур заміщується тканиною, а кров потрапляє в більш здорові судини, покращуючи кровообіг.

Переваги радіочастотної абляції вен:

  • Мінімальна інвазивність. РЧА вимагає лише невеликого розрізу в шкірі та не потребує загальної анестезії, що робить процедуру менш болісною та прискорює відновлення пацієнта.
  • Висока ефективність. Цей метод є високоефективним у видаленні пошкоджених вен та знятті симптомів варикозної хвороби.
  • Швидке відновлення. Після РЧА пацієнти можуть швидко повернутися до звичайних активностей, зменшуючи час відновлення та відсутність необхідності в довготривалому періоді відпочинку.

Радіочастотна абляція вен є безпечним та ефективним методом лікування варикозної хвороби, який дозволяє пацієнтам повернутися до активного та комфортного способу життя. Перед проведенням процедури важливо проконсультуватися з кваліфікованим судинним хірургом та отримати всю необхідну інформацію щодо можливостей лікування та очікуваних результатів.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram