Корисні властивості темного шоколаду

Мало хто знає, що темний шоколад корисний для серцево-судинної системи. Якими корисними властивостями володіє цей продукт - читайте у "Країні здоров'я".


Бореться з депресією

Поганий настрій? Саме час підкріпитися шматочком гіркого шоколаду. У його складі можна знайти природні антидепресанти - теобромін, анандамід, фенілетиламін. Навіть невелика кількість темного шоколаду бадьорить і піднімає настрій. Фенілетиламін, наприклад, в організмі перетворюється в серотонін, який ще називають "гормоном щастя".

Зміцнює серце і судини

Регулярне вживання темного шоколаду зміцнює стінки судин і знижує ризик виникнення холестеринових бляшок на їхніх стінках. Гіркий шоколад ефективно розганяє кров по судинах, а антиоксиданти в його складі сприятливо впливають на здоров'я серцевого м'язу.

Знижує ризик розвитку діабету

Гіркий шоколад залишається шоколадом і належить до десертів і солодких ласощів. Але вживання цього продукту допомагає знизити ризик розвитку діабету. Гіркий шоколад покращує роботу клітин і підвищує чутливість до інсуліну. Важливо: ця властивість характерна лише для гіркого шоколаду. А ось батончики і цукерки таких властивостей не мають.

Запобігає інсульту

Статистика свідчить, що від інсульту у нашій країні вмирає 43 тисячі людей щороку. Правильне харчування допоможе нормалізувати стан судин і зміцнити їхнє здоров'я. Це довели багаторічні дослідження. Помірне вживання гіркого темного шоколаду може запобігати інсультам.

За матеріалами http://zdorovia.com.ua

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram