Оперативні дані щодо захворюваності на кір. МОЗ закликає вакцинуватись

З середини лютого спостерігалося поступове зменшення кількості нових випадків хвороби. Водночас, спалах кору триває. За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за 11-й тиждень 2018 року на кір захворіла 701 людина (260 дорослих і 441 дитина).

Всього впродовж одинадцяти тижнів 2018 року на кір захворіли 7752 людини – 2687 дорослих і 5065 дітей. Госпіталізовано 5352 людей. З початку року від ускладнень кору померло семеро людей: п’ятеро дітей і двоє дорослих.

Найбільше людей захворіли на кір у Івано-Франківській (1662), Закарпатській (1396), Одеській (1110), Чернівецькій (740), Львівській (656) областях. Найменша кількість випадків захворювання спостерігається у Луганській (4), Сумській (5), Харківській (9), Херсонській (13) областях.

Захистити від кору та зупинити спалах може тільки вакцинація. Міністерство охорони здоров’я закликає батьків захистити своїх дітей та зробити їм профілактичне щеплення проти кору.

В рамках посиленої імунізації станом на 15.03.2018 щепленнями охоплено 77,2% дітей, які свого часу пропустили першу дозу КПК, і 81,6% дітей, які своєчасно не отримали другу дозу КПК.

Вакцина є в наявності в усіх регіонах. Залишок вакцин в Україні з урахуванням нещодавньої поставки у 220 тисяч доз становить близько 359 тисяч доз. Якщо в окремому лікувальному закладі вакцина відсутня, необхідно звернутися до департаменту/управління охорони здоров’я ОДА, який повинен здійснити перерозподіл у межах району або області.

Нагадуємо батькам: якщо вашій дитині скоро виповнюється 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення за календарем щеплень. Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу для якнайшвидшого отримання безоплатного щеплення.

Для дорослих: якщо ви не були вакциновані проти кору, вам також рекомендується зробити щеплення. В Україні за державні кошти здійснюється закупка вакцини КПК лише для дітей. Дорослому українцю найпростіше отримати вакцину в приватній клініці або купити вакцину в аптеці та принести її разом із чеком до свого лікаря, який зробить щеплення.

Використано фото Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні

За матеріалами Офіційної веб-сторінки МОЗ України.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram