Антифейк до брехні про відмивання коштів, яку розповсюджує Олександр Дубинський

Атаки фейків проти МОЗ України та особисто в.о. міністра охорони здоров’я доктора Уляни Супрун не лише не вщухають, але й виходять на рівень особистих образ. Так цього тижня вже вдруге МОЗ України спростовує маніпуляції та безпідставну брехню, яку розповсюджує Олександр Дубинський на сайті власного проекту dubinsky.pro.

Цього разу Олександр опублікував брехню про бюджетні кошти на підвищення кваліфікації медпрацівників, які нібито було спрямовано на проект, реалізований Громадською організацією “Захист патріотів”.

Це той жанр фейків, що не містить жодного справжнього документу, доказу, перекручує абсолютно всі цифри, що згадуються в публікації, та робить звинувачувальні висновки на адресу не лише керівництва МОЗ України, але й незалежної громадської організації.

Як виглядає правда?

  1. Всі звинувачення МОЗ України в “відмиванні грошей” і перерозподілі на “потрібні” навчальні заклади - брехня. Так, наприклад, громадська організація “Захист патріотів”, яку Дубинський звинувачує у “обналічіванії” грошей з бюджету, ніколи не отримувала гроші з державного бюджету України на фінансування своєї діяльності.
  2. Згадана у дописі Дубинського сума близько 20 млн грн - це кошти, виділені з держбюджету 2018 року, які було розподілено на 22 (двадцять два!) навчальні заклади для підготовки та підвищення кваліфікації з надання домедичної допомоги майже 8 тисяч осіб (7 994 особи)у відповідності до Наказу МОЗ України №1688 від 14.09.2018 на виконання Порядку використання коштів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2017 року №1078.
  3. Документ, який наводиться у дописі, - фейк. Зайвий доказ цього - в публікації наведено документ без деталей і коректного посилання на нормативні акти, без підписів і реєстраційних номерів. Такий документ ніколи не виходив з МОЗ України.

Беручи до уваги відсутність доказів, використання фейкових документів, посягання на честь і гідність громадян через використання зневажливої лексики та безпідставних звинувачень, МОЗ України припускає замовний характер серії брехливих публікацій на ресурсі dubinsky.pro та застерігає користувачів соціальних мереж і засоби масової інформації від розповсюдження фейків.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram