Трансформація екстреної медичної допомоги: Які автомобілі перевозитимуть пацієнтів

Зразки автомобілів екстреної допомоги оцінили експерти шести пілотних регіонів, у яких оновиться автопарк в рамках трансформації екстреної медичної допомоги. Члени робочої групи з Вінницької, Одеської, Донецької, Полтавської, Тернопільскої областей та м.Києва ознайомилися зі зразками автомобілів екстреної медичної допомоги та обговорили перелік необхідного обладнання в них.

На робочій зустрічі виробники автомобілів для екстреної медичної допомоги (ТОВ «Бріорсон Моторс», ТОВ «ВІДІ ЮНІКОМЕРС», ТОВ «АВТОСПЕЦПРОМ», ТОВ «Автодержпостач», ТОВ «СПЕЦКОМСЕРВІС») представили автомобілі і розповіли про їхні характеристики.

Ця робоча зустріч — ще один крок у змінах екстреної медичної допомоги. На ній узгоджується потреба пілотних регіонів у автомобілях швидкої медичної допомоги та спроможності виробників.

Нові автомобілі закуповуються у рамках першого етапу трансформації екстреної медичної допомоги. Зміни впроваджуються у шести пілотних регіонах.

Нагадаємо, цьогоріч 22 травня, Кабінет Міністрів України ухвалив концепцію розвитку екстреної медичної допомоги. Упродовж наступних п’яти років відбудуться такі зміни:

  1. Оновлення алгоритмів диспетчеризації і створення нової IT-інфраструктури, що дозволить мати інформацію про стан кожного виклику в кожний момент часу.
  2. Нові моделі освітніх заходів для працівників екстреної медичної допомоги, а також контролю якості знань (компетенцій).
  3. Оновлення обов’язкових протоколів диспетчерів і протоколів командних дій бригад.
  4. Нові автомобілі і обладнання.
  5. Гідна оплата праці екстреним медичним працівникам.
  6. Перебудова приймальних відділень в лікарнях.
  7. Збільшення доступності першої допомоги, зокрема, розбудова мережі перших реагувальників.




Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram