Чому не варто вірити міфам про електричні зубні щітки: слово медиків

Попри функціональність та зручність, електричні зубні щітки досі не стали популярнішими за звичайні мануальні. Користувачі побоюються купувати ці гаджети через велику кількість міфів та неприємних історій про них в інтернеті.

Медики вирішили з’ясувати, чому саме електрична зубна щітка є одним з найсуперечливіших гаджетів сучасності та спростувати найпоширеніші стереотипи про неї. 

Міф №1: Електрична щітка руйнує зубну емаль та викликає болісні відчуття під час чищення
Реальність: Якісні електричні зубні щітки, виготовлені відповідальними виробниками, не повинні руйнувати емаль або ж провокувати появу неприємних відчуттів в процесі використання. На відміну від своїх мануальних «конкуренток», вони очищають поверхню зуба без механічного тиску на неї – м’яко і делікатно. В конструкції більшості моделей навіть передбачено спеціальні датчики тиску, які спрацьовують тоді, коли користувач починає чистити зуби з зайвою інтенсивністю. 

Як ультразвукові, так і імпульсні моделі підходять навіть для користувачів з чутливою емаллю. 

Це важливо: Перед тим, як придбати електричні зубні щітки Sencor чи іншого бренду за посиланням https://www.moyo.ua/bt/tekhnika-lichnogo-po/elertricheskie_zubni/sencor/, необхідно обов’язково проконсультуватися з лікарем. Кваліфікований фахівець допоможе обрати модель з оптимальними технічними характеристиками.

Міф №2: Заборона на використання носіями брекет-систем та інших ортодонтичних конструкцій
Реальність: Електричну зубну щітку зі спеціальними насадками можна без зайвих побоювань використовувати під час чищення брекетів чи елайнерів.

Навіть більше, деякі виробники корисних інструментів для догляду за порожниною рота виготовляють електричні:

  • іригатори;
  • щітки;
  • йоржики та інші гаджети, призначені для чистки ортодонтичних скоб.  

Міф №3: Використовувати зубну щітку можна не частіше, ніж 3-4 рази на тиждень
Реальність: Хто вирішив, що електричні пристрої для чищення зубів обов’язково необхідно чергувати з мануальними – досі невідомо.

Насправді ж, електрична модель зубної щітки – це повноцінна альтернатива звичайній мануальній. Тобто, використовувати її сміливо можна у стандартному режимі – двічі на день. 

Міф №4: За електричний механізм доведеться віддати захмарну кількість грошей. 
Реальність: Покупка електричної моделі – це вдала інвестиція у майбутнє своїх зубів. По-перше, така щітка досить швидко окупається, а по-друге, її «основа» не потребує заміни щотримісяці. 

Додатково витрачати кошти користувачам доводиться лише на змінні насадки, вартість яких цілком адекватна та доступна. 

Суперечливі відгуки про електричні зубні щітки – не привід відмовлятися від гігієнічного приладу. Якщо є сумніви, завжди можна проконсультуватися зі своїм стоматологом та підібрати правильний аксесуар для якісного догляду за ротовою порожниною.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram