В рамках гуманітарної допомоги з боку Чехії Україна отримала засоби індивідуального захисту для протидії COVID-19

Україна отримала від Чехії гуманітарну допомогу на суму 195 тис. євро. Йдеться про індивідуальні засоби захисту: маски та респіратори, захисні костюми та окуляри, бахіли. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я України з питань євроінтеграції Ігор Іващенко під час зустрічі з послом Чехії в Україні Радеком Матулою.

«У боротьбі з пандемією стираються кордони. Вперше за довгий час ми зіткнулися з проблемою, яка об’єднала різні країни та континенти, і дружня підтримка Чехії є більш, ніж важливою зараз», — зазначив заступник Міністра.

У рамках гуманітарної допомоги для протидії коронавірусній хворобі від Чехії Україна отримала 99 000 хірургічних масок, 5 000 захисних костюмів, 10 000 бахіл, 1 000 захисних окулярів, 10 000 респіраторів. Усі засоби індивідуального захисту будуть розподілені по департаментах охорони здоров’я у різних областях країни.

«Рішення про гуманітарну допомогу було прийняте урядом Чеської Республіки. Чехія та Україна є солідарними країнами у багатьох аспектах, зокрема, коли йдеться про боротьбу зі спільним «ворогом» — COVID-19», — сказав посол Чехії в Україні.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов поставив завдання щодо включення до Національного плану вакцинації проти COVID-19 громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram