Максим Степанов в інтерв’ю Reuters: Ми не можемо скасувати карантин занадто рано, щоб не допустити другої хвилі коронавірусу

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов вважає, що передчасне скасування карантину може спричинити другу хвилю коронавірусу в Україні. Тому Уряд буде дуже виважено підходити до послаблення обмежувальних заходів.

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив в інтерв’ю міжнародній агенції Reuters.

“Під час інтерв’ю глава МОЗ Максим Степанов сказав, що карантин можуть послабити і життя може повернутися до нормального ритму до літа. Але Уряд не дозволить собі ризикувати і зняти карантин занадто рано – щоб не наразитися на другу хвилю коронавірусу”, - говориться у матеріалі.

Як підкреслив Міністр у розмові з журналістами, навіть після послаблення карантину “будуть речі, за якими потрібно буде спостерігати: наприклад все, пов’язане із правилами особистої гігієни, засобами індивідуального захисту та рукостисканням”. “COVID-19 змінив світ”, - наголосив Максим Степанов.

Також Міністр охорони здоров’я заявив іноземним журналістам, що його дуже бентежить високий відсоток медичних працівників, які заразилися COVID-19 в Україні.

“Захворюваність серед медиків – мій найбільший головний біль. Я дуже схвильований цим”, - підкреслив Максим Степанов. При цьому очільник відомства додав, що Уряд виділив кошти на підвищення зарплати медикам, збільшує запаси засобів індивідуального захисту, а також запровадив обов’язкове тестування на COVID-19.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram