Масові заходи гарантовано призводять до збільшення кількості нових випадків зараження на COVID-19

Проведення масових заходів за участю великої кількості людей гарантовано призводить до погіршення епідемічної ситуації у цьому районі. Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

“Після проведення масових заходів або концертів за участю десятків тисяч людей ми вже за два-три тижні починаємо фіксувати зростання кількості нових хворих”, - зазначив очільник МОЗ.

Водночас Міністр на прикладі Тернополя зауважив, що більш жорстке дотримання карантинних норм напряму впливає на зменшення кількості хворих на COVID-19.

“24 вересня, коли Тернопіль перейшов у “червону” категорію епідемічної небезпеки, показник захворюваності на 100 тис. населення за 14 днів там складав 615 хворих. Через тиждень він знизився до 484. Тобто ми одразу бачимо, що введення цих обмежувальних заходів допомагає знизити рівень захворюваності. І таке ми фіксуємо по багатьох наших містах. Зупинити хворобу можна лише дотримуючись протиепідемічних правил. Іншого світ не вигадав. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом, іншого шляху немає”, - заявив Степанов.

Міністр також додав, що якщо ситуація з поширенням епідемії на коронавірусну хворобу буде погіршуватися, МОЗ ініціюватиме повернення більш жорстких карантинних обмежень.

“Зрозуміло, що "локдаун" - це найкращий шлях, щоб розірвати ланцюг передачі інфекції. Але нам також потрібно було знайти баланс між економікою та протиепідемічними заходами, щоб не зупиняти економіку. Я вважаю, що ми знайшли такий баланс, але водночас необхідно й надалі виконувати всі рекомендації від МОЗ. Але у разі якщо ситуація буде приймати загрозливий характер, Міністерство охорони здоров'я буде пропонувати повернення до більш жорстких карантинних заходів”, - підсумував Максим Степанов.

Нагадаємо, що раніше Державна комісія ТЕБ та НС оновила поділ регіонів за рівнем епідемічної небезпеки. Так, з 5 жовтня «червоний» рівень епідемічної небезпеки зберігатиметься у місті Тернополі, а замість Бережан Тернопільської області туди віднесено Канів Черкаської області. До «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки віднесено 126 адміністративних одиниць. «Жовтий» рівень епідемічної небезпеки, за словами головного санітарного лікаря, буде встановлено у 274 адміністративних одиницях. До «зеленого» рівня віднесено 215 адміністративних одиниць.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram