Названо напій, який корисний для головного мозку

Немає іншого напою, який би перевершив цей в ступені корисності для головного мозку. Йдеться про гранатовий сік.

Мінливі погодні умови, зменшення світлового дня восени несприятливо відбиваються на функціях головного мозку – в ньому скорочується вироблення компонентів, що підтримують його активність на колишньому високому рівні, когнітивні функції пригнічуються, виникають передумови до виникнення психічних розладів.

Щоб підтримати головний орган ЦНС, медики рекомендують вживати гранатовий сік. Цей напій вони називають надзвичайно корисним для поліпшення його функціонування і захисту від розвитку неврологічних порушень, повідомляє журнал Fit for Fun (Німеччина).

“Дослідження показують: сік і насіння граната сприяють зміцненню імунної системи, зниженню рівня холестерину і профілактиці серцево-судинних захворювань, збереженню активних функцій мозку”, – пише видання.

Настільки високий ступінь корисності напою для головного мозку пояснюється вченими особливо високим вмістом поліфенолів, групи вторинних рослинних речовин. Ці сполуки активно досліджуються наукою в останні роки. Встановлено, що вони мають потужні протизапальні, антиоксидантні властивості і можуть допомагати при захворюваннях, що вражають мозок, – їх молекули мають властивість проникати через гематоенцефалічний бар’єр. У дослідженнях на тваринах ці речовини граната продемонстрували захисний ефект щодо нейродегенеративних патологій, включаючи хвороби Паркінсона, Альцгеймера, Хантінгтона.

“Регулярне вживання гранатів і гранатового соку може захистити сірі клітини від хронічних факторів, що ушкоджують і, таким чином, бути ефективним проти цих захворювань», – констатують наукові фахівці.

У свою чергу дослідження співробітників медичного комплексу Бригама і жіночої лікарні в Бостоні виявило здатність напою захищати від пошкоджень навіть мозок ненароджених немовлят. Наявні дані свідчать, що майже чверть всіх смертей новонароджених дітей обумовлена так званим гіпоксико-ішемічним пошкодженням, що виникають через обмеження кровотоку і кисню до їх мозку. Але вживання гранатового соку майбутніми мамами може стати порятунком від розвитку даної аномалії.

“Випивайте щодня склянку гранатового соку. Крім зміцнення мозку, така звичка має ряд переваг для здоров’я. Це запобігає закупорці кровоносних судин, допомагає при схудненні, підвищує лібідо і є ефективним засобом проти старіння”, – резюмували лікарі.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram