Небезпечні «жіночі» симптоми, які не можна ігнорувати

Багато жінок схильні не звертатися до лікаря, поки не трапиться щось надзвичайне. Але деякі, здавалося б, несуттєві симптоми можуть говорити про серйозні проблеми, які не варто запускати.

Помірно болісні місячні можуть бути нормою — спазми матки цілком здатні приносити досить істотний дискомфорт. Але якщо біль дуже сильний і ви буквально не можете встати, варто звернутися до лікаря. Також потрібно якомога швидше відвідати лікаря, якщо раніше місячні проходили не дуже болісно, а потім раптово з’явився сильний біль. Це може бути симптомом цілого ряду захворювань — міоми, ендометріозу, запальних процесів.

Якщо у вас завжди був стабільний цикл, а потім він став змінюватися, відхиляючись більш ніж на три дні, це теж привід для якнайшвидшого візиту до лікаря. Як і тривалість менструальної кровотечі, яка збільшилась і занадто сильна кровотеча. Взагалі будь-які зміни циклу варто обговорити з лікарем.

Кровотеча між місячними, якщо вона ледь помітна і відбувається в середині циклу, може бути пов’язана з овуляцією. Але сильних виділень бути не повинно — якщо помітили їх, не відкладайте візит до лікаря.

Якомога швидше потрібно звернутися до лікаря, якщо з’явилися виділення з неприємним запахом, свербіж або печіння в статевих органах. Це може бути симптом інфекцій, що передаються статевим шляхом, або запальних процесів — іноді навіть наша звичайна мікрофлора може доставити чимало проблем. Чим раніше ви почнете лікування, тим нижче буде ризик поширення запального процесу на внутрішні органи.

Якщо ви відчуваєте біль під час або після сексу, це не є нормою і вимагає обговорення з лікарем. Пам’ятайте, ніякого сорому бути не повинно — так може проявлятися ендометріоз, кіста яєчника та інші проблеми, що вимагають лікування.

Будь-який різкий біль в області жіночих статевих органів повинна стати приводом для негайного звернення за медичною допомогою. Розрив кісти або позаматкова вагітність створюють загрозу для життя,тому, якщо раптом з’явився сильний біль, краще викликати швидку допомогу.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram