Невиліковне захворювання навчилися визначати по очах

За словами лікарів, очі дуже сприйнятливі до пошкоджень, викликаних невиліковним захворюванням. Фахівці перерахували шість симптомів, які вказують на ризик для здоров’я. Небезпечно ігнорувати подібні сигнали, в деяких випадках це може привести до сліпоти.

При діабеті другого типу підшлункова залоза не виробляє достатньо інсуліну (гормон, який регулює рівень цукру в крові), або клітини на нього не реагують. Так глюкоза “отримує повну свободу дій”: її рівень в крові підвищується.

За інформацією клініки Мейо, високий цукор проявляється в очах: він пошкоджує кровоносні судини сітчастої оболонки. Це захворювання ще відоме як діабетична ретинопатія, передає Express. У міру розвитку вона проявляється наступним чином: плаваючими плямами або темними «струнами» перед очима, затуманеним або коливається зором, порушенням кольорів, темними або порожніми областями в Зорі або його втрата.

Лікарі звертають увагу, що наявність одного або декількох симптомів необов’язково викликані діабетом. Однак, насторожитися слід людям, у яких зір змінюється з нечіткого на нормальний. Така зміна, повідомляють фахівці, викликана нестабільним рівнем цукру в крові. На їхню думку, це – одна з перших ознак захворювання.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram