Понад 14 000 медичних висновків про народження створено в електронній системі

В жовтні запрацював оновлений сервіс єМалятко. Сервіс дозволяє лише за однією заявою отримати близько 10 послуг від різних органів влади без відвідування цих установ. Серед послуг - державна реєстрація народження, визначення походження дитини, її належності до громадянства України, реєстрація місця проживання, призначення допомоги тощо. Точкою входу до сервіса є, зокрема,медичний висновок про народження дитини.

Медичний висновок формує лікар у пологовому будинку. Це - електронний документ, який містить перелік відомостей про малюка та є підтвердженням його народження. На сьогодні медичні висновки формують у 318 закладах охорони здоров’я України. ТОП-3 регіонів за кількістю сформованих медвисновків: Київ (1817), Дніпропетровська (1577) та Харківська (1259) області. В цих самих регіонах найактивніше замовляють свідоцтво про народження онлайн. Вже опрацьовані 274 запити у Києві, 124 у Дніпропетровській області та 88 - у Харківській.

Ці та інші дані тепер можна побачити на новому дашборді НСЗУ “Статистика створення медичних висновків про народження дитини”.Наприклад:

  • 572 - найбільшу кількість медвисновків про народження створили лікарі Київського пологового будинку №5;
  • 832 лікарі вже почали створювати такі медвисновки, серед них 483 неонатологи, 314 акушери-гінекологи та 36 педіатрів;
  • Київ, Харків, Дніпро, Запоріжжя та Кривий Ріг - це міста, в яких медвисновки про народження створюються найактивніше.

Номер медвисновку складається з 16 латинських літер та цифр та надсилається батькам дитини у смс. Також лікар може видати інформаційну довідку з номером висновку. Жодні інші паперові документи не видаються, адже медвисновок є заміною паперового медичного свідоцтва (форма 103/о).

Важливо, щов ЕСОЗ дані про новонародженого з’являються автоматично відразу після держреєстрації.Якщо у батьків є медичний висновок, вони можуть замовити послугу з внесення відомостей про дитинудо Реєстру пацієнтів. І коли батьки обиратимуть педіатра для дитини, дані малюка вже будуть в електронній системі – це пришвидшує підписання декларації. Крім того, лікар буде одразу в курсі про стан здоров’я дитини.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram