Понад 290 тис. пацієнтів отримали медичну допомогу за пріоритетними послугами безоплатно за пів року дії ПМГ

Програма медичних гарантій діє рівно пів року. Понад 290 тисяч пацієнтівотримали медичну допомогу за пріоритетними послугами Програми медгарантій безоплатно. За лікування гострого мозкового інсульту та інфаркту міокарда, допомогу при пологах та у складних неонатальних випадках, а також інструментальні обстеження для ранньої діагностики онкологічних захворюваньНаціональна служба здоров’я виплатила медзакладам2,7 млрд грн.

На сьогодні НСЗУ законтрактувала3095 надавачів медичних послуг населенню. З них: 1682 медзаклади «первинки», з яких 206 приватних та 374 лікарі-ФОП, 25 центрів екстреної допомоги, 1667 медзакладів, які надають спеціалізовану допомогу, серед них 58 приватних.

Національна служба здоров’я виплатила цим закладам за надання послуг пацієнтам за Програмою медичних гарантій у січні-вересні50,7 млрд грн.

З них:
- 13,3 млрд грн. виплачено закладам «первинки» за січень-вересень
- 28,8 млрд грн. - закладам, що надають спеціалізовану допомогу, за квітень-вересень
- 3,7 млрд грн. - закладам екстреної медичної допомоги за квітень-вересень.

Окремо4,9 млрд грн. НСЗУ виплатила медичним закладам, що надають допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19, або з підозрою на нього. А це 25 центрів екстреної медичної допомоги, 335 закладів, які надають стаціонарну допомогу, 935 закладів, в яких працюють мобільні бригади, а також 152 заклади, які надавали стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19 у квітні, але не входили в перелік лікарень, визначених для госпіталізації, повністю отримали виплати за квітень.

На сьогодні30 млн 640 тисяч українцівуклали декларації з лікарями «первинки» та отримують медичну допомогу від свого лікаря, а держава оплачує за послуги саме тому медзакладу, в якому працює обраний пацієнтом лікар.За пів рокучисельність українців, які підписали декларації з лікарями, зросла на 1,5 млн.

Крім того, на понад 800 збільшиласькількість лікарів,які надають пацієнтам первинну допомогу, а такожкількість надавачів первинної допомоги, які уклали договір з НСЗУ. На сьогодні закладів ПМДна 216 більше, ніж було на кінець минулого року. Причому 75% з цих нових закладів є приватними або лікарями-ФОП. Що підтверджує – приватним закладам первинки вигідно укладати договори з НСЗУ на надання медичних послуг населенню. А у пацієнтів за рахунок цього з’являється більше можливостей обрати кращого лікаря і кращий заклад для отримання допомоги.

До Програми медгарантій також входить програма реімбурсації“Доступні ліки”, за якою пацієнти можуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми за рецептом лікаря безоплатно або з незначною доплатою. На сьогодні пацієнти можуть отримати 264 таких лікарських засоби, 85 з них є повністю безоплатними. Отримати ліки пацієнти можуть в понад 8,5 тисяч аптек по всій країні. Програмою “Доступні ліки” користуються 2,4 млн пацієнтів.НСЗУ виплатила за відпущені аптеками ліки пацієнтам з початку року676 млн грн.
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram