Розпарювальні маски для обличчя: кращі рецепти засобів

Розпарювальні маски для обличчя заслуговують на увагу багатьох жінок. Застосовують їх в салонах краси для досягнення кращого ефекту очищення шкіри, а також в домашніх умовах. Використовуються такі маски перед чищенням шкіри, щоб глибокі шари шкіри звільнилися від жиру і забруднень. Розпарювання обличчя відбувається під впливом високої температури, тому є певні тонкощі, при дотриманні яких вам забезпечений чудовий результат.

Показання для застосування розпарюючих масок для обличчя


Домашні засоби для обличчя потрібно застосовувати з обережністю, можна травмувати окремі ділянки шкіри.
  • Очищення шкіри і пор;
  • Виведення токсинів і шлаків з глибинних шарів епідермісу;
  • Скорочення вікових проявів;
  • Поліпшення кольору і стану шкіри обличчя;
  • Профілактика прищів і чорних крапок;
  • Підвищення тонусу шкіри.

Є і протипоказання:
  • Чутлива шкіра;
  • Алергія на препарати;
  • Купероз.

Розпарювати обличчя для розкриття пір потрібно грамотно і обережно. У салонний досвідчений косметолог зможе підібрати засоби, якими для вашого типу шкіри можна ефективно очистити пори глибоким пілінгом, не пошкоджуючи дерму.

Підготовка до процедури розпарювання обличчя


Якщо ви вирішили очистити обличчя за допомогою маски що розпарює, то потрібно врахувати такі аспекти:
  1. Ретельно очистити обличчя від косметики. Бажано добре вмитися зі спеціальними очисними засобами.
  2. Для розпарювання в домашніх умовах можна використовувати ефірні масла або заздалегідь приготовлений трав'яний відвар з лікувальних трав.
  3. Зібрати волосся в хвіст або пучок, щоб вони не заважали при розпарюванні.
  4. Підготувати заздалегідь серветки або невеликі рушники, якими ви будете протирати піт з лиця.
  5. Піт протирати і під час процедури і після неї. Поки обличчя повністю не охолоне.

Традиційний спосіб розпарювання для обличчя


Поставити каструлю на вогонь, додати очищеної води і кілька крапель ефірного масла лимона, грейпфрута або розмарину. Довести до кипіння і відставити на заздалегідь приготовлену дошку. Накривають великим рушником і на відстані 20-30 см дихайте цим складом. Заздалегідь потрібно підготувати одноразові серветки або бавовняні ткані серветки для того, щоб промокати піт.

Особливості та види розпарюючих масок для обличчя


  1. Парові маски.
    Чиститься шкіра за рахунок пара. Ефект сауни досягається шляхом підігрівання рідини з додаванням лікарських засобів до кипіння. Накинувши рушник на голову, слід перебувати в такому положенні 20-30 хвилин. Пар сприяє глибокому розкриттю пір для вичищення закупорених сальних утворень.
  2. Тканинні маски.
    Ефективність тканинної маски перевірена і доведена багатьма представницями прекрасної статі. Працює вона за типом компресу. Підготовлену тканину з прорізами для очей і губ змочують в теплому розчині. На тканину радять з аналогічними прорізами накласти щільну плівку, щоб процес охолодження проходив повільніше. В процесі розпарювання потрібно буде змочити тканину 2-3 рази, у міру охолодження.
  3. Гарячі маски.
    Сенс такої маски в тому, що інгредієнти, що входять до її складу дають хімічну реакцію, викликаючи тепло. Наприклад, гірчичний порошок при змішуванні з теплою водою дає пекучий ефект.

Рецепти розпарюючих масок для обличчя в домашніх умовах


Вівсяна маска. Пластівці вівсянки слід трохи подрібнити в блендері. Залити їх гарячим молоком. Через п'ять хвилин додати чайну ложку соди і відразу ж нанести на обличчя. Абразивні властивості соди дозволяють отримати скрабіруючий ефект.

Маска з огірка.
Змішуємо 3 ложки молока і яєчний жовток. Додаємо ложку білої або блакитної глини. Один огірок протерти на дрібній тертці і м'якоть додати в суміш. Тепер цей склад потрібно помістити на водяну баню і при постійному помішуванні добре прогріти. У гарячому вигляді нанести на обличчя і накрити тканинною серветкою. Через 10 хвилин змити теплою водою.

Маска з помідора і морської солі.1 помідор обдати окропом і очистити від шкірки. Розім'яти в однорідне пюре і додати трохи окропу. Морську сіль саме дрібного помелу додати до складу і добре перемішати. Маска повинна бути гарячою, близько 37-38 градусів. Нанести на обличчя і накрити рушником або тканинною маскою. Томат відмінно насичує шкіру вітамінами і надає свіжий вигляд шкірі. Підходить після робочого важкого дня, щоб повернути сили і тонус шкірі.

Медова маска.У приготуванні маска проста, а ефект приголомшливий. Шкіра стає рівною і гладкою, очищається від токсинів. Беремо 2 столові ложки меду і розігріваємо його. Вливаємо тепле молоко також 2 ложки. Нанести на обличчя і накрити серветкою і поліетиленовою плівкою.

Картопляна маска.
Завдяки крохмалю, маска заспокоює і знімає роздратування з шкіри обличчя. Шкірне сало з глибоких шарів шкіри очищається за рахунок потужної прогріваючої дії. Беремо 1-2 картоплі і відварюємо в мундирах до готовності. Робимо пюре і додаємо гаряче молоко і кілька крапель олії зародків пшениці (підійде і оливкове масло). Нанести пальцями товстим шаром і вкрити серветкою і плівкою.

Маска з кореня імбиру. Посилення кровообігу в клітинах шкіри і помітне зменшення сальності шкіри досягається застосуванням маски з кореня імбиру. Імбир натерти на дрібній тертці. У мисці з'єднати імбир і ложку крохмалю з гарячим молоком. Повинна вийти маса по типу гарячого желе. Нанести на обличчя і під рушником витримати 20 хвилин.

Маска з корицею.Буде потрібно з'єднати ложку меду і стільки ж кориці, перемішати. Додати кукурудзяну муку і підігріти на водяній бані. Перед нанесенням на обличчя додати кілька крапель вітаміну Е. розпарююча маска для обличчя з корицею надає потужну розігріваючу дію, тому при алергічних реакціях шкіри і навіть при дрібних запаленнях і прищах робити її не можна.

Маска від сального блиску. За допомогою такої маски очищаються пори і довго зберігається ефект доглянутої шкіри. Купити в аптеці цинкову мазь і з'єднати її з білою глиною. Для того, щоб вийшла консистенція густої сметани, слід розігріти на водяній бані і додати трохи соку алое або свіжого огірка. Через 20 хвилин після нанесення рекомендується змити маску і протерти обличчя огірковим лосьйоном.

Трав'яний збір. Розпарювати шкіру можна просто заваривши сухі трави з аптеки. М'ята, евкаліпт, ромашка, череда - допоможуть впоратися із запаленнями і розширеними порами на обличчі. Заварити трави і через 15 хвилин в теплому розчині вимочувати ткану серветку, прикладаючи до обличчя на 5-7 хвилин. Як тільки засіб остигає, процедуру повторити. Такий варіант розпарюючої маски для обличчя підійде для будь-якого типу шкіри і допоможе подолати безліч проблем.

Маска з яєць. Для процедури беруть 2 жовтки від курячих яєць. Змішують з теплим медом і наносять на обличчя в гарячому стані. Зверху обов'язково накрити вологою серветкою і поліетиленовою плівкою. Для впливу залишити на 15 хвилин. Маска розпарює пори, завдяки жовтку - вичищає підшкірний жир і звужує пори.


Рекомендації щодо застосування розпарюючих процедур для обличчя


  • Розпарювати обличчя за допомогою масок можна не частіше 1 раз в 10 днів. Взимку рекомендується робити 1 раз на місяць. При частому використанні можна пересушити шкіру.
  • Змивати маски найкраще теплим відваром з ромашки або деревію.
  • Засоби, що наносяться на обличчя, повинні бути комфортної температури, занадто гарячим складом ви можете спровокувати опіки на шкірі.
  • Після глибокого очищення пір шкіра потребує зволоження. Подбайте про те, щоб використовувати для зволоження легку емульсію або крем з алое, або будь-який інший засіб без тяжких компонентів.

Будь-яку із запропонованих масок можна урізноманітнити і доповнити спеціальним відваром лікувальних трав. Рекомендується робити зверху маски компрес, опускаючи тканинну серветку в гарячий відвар з ромашки або череди. Віджати тканину і прикласти зверху на маску. Як тільки остигає серветка, повторити маніпуляцію. Розігріваючий ефект для шкіри обличчя діє благотворно в тому випадку, якщо шкіра здорова. Доброю профілактикою від запалень і прищів є розпарювальні маски для обличчя в домашніх умовах.

У косметичних салонах і в аптеці завжди є засоби для проведення розпарюючих процедур, але чи варто витрачати на них великі гроші, якщо аналогічними властивостями володіють маски з натуральних продуктів. Доступні процедури і в той час, коли вам зручно можна зробити вдома.

За матеріалами  http://vashaibolit.com.ua
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram