ЄБА:Бізнес закликає не закривати ветклініки та спецаптеки

В Україні посилюють обмежувальні заходи через коронавірус. Так, до 3 квітня запроваджено карантин з метою протидії поширенню Covid-19, в рамках якого, зокрема, призупинено роботу закладів торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків.

Безумовно, бізнес розуміє важливість таких жорстких запобіжних заходів у даній ситуації. Водночас, не можна не згадати про вплив таких обмежень на домашніх тварин. За орієнтовними підрахунками, у кожного третього українця є домашні улюбленці, тому наслідки можуть торкнутися більше 10 мільйонів тварин.

У продуктових магазинах, які продовжують свою роботу, асортимент кормів доволі обмежений, а спеціалізовані корми для підтримки здоров’я тварин – взагалі відсутні. Наприклад, домашні тварини зі специфічними захворюваннями (діабет, ниркова недостатність, післяопераційні стани тощо) потребують дієтичного харчування, без якого стан здоров’я тварин погіршується, а ризик смертності збільшується. Крім того, домашні тварини, особливо собаки, потребують планової вакцинації від інфекційних хвороб типу сказу, чуми, лептоспірозу, гепатиту та інших.

Зважаючи на це, експерти Європейської Бізнес Асоціації наголошують, що непродовольчі магазини, що спеціалізуються на торгівлі кормами для тварин, ветеринарні аптеки і ветеринарні клініки мають бути включені до переліку важливих об’єктів, які повинні залишатися відкритими протягом карантину. Просимо надати відповідне роз’яснення Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і органами місцевого самоврядування щодо реалізації положень постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови КМУ від 11 березня 2020 р. № 211» №215 від 16 березня 2020 року.

«Подібно до того як продовольчі магазини та лікарні підтримують необхідне забезпечення товарами першої необхідності та медичним доглядом за людьми, підприємства, які надають товари або послуги з догляду за домашніми тваринами, повинні продовжувати роботу, щоб забезпечити безперервний догляд за тваринами. Звичайно, онлайн-торгівля зможе частково задовольнити потреби власників домашніх тварин, проте варто розуміти, що не у всіх до неї є доступ. Особливо складною є ситуація в регіонах та маленьких містах і селах. Тому ми сподіваємося, що робота таких закладів буде відновлена і власники домашніх тварин зможуть забезпечити належний догляд за своїми улюбленцями», – коментує Дмитро Кирилюк, координатор Комітету виробників ветеринарних препаратів Європейської Бізнес Асоціації.

Джерело: прес-служба Європейської Бізнес Асоціації

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram