Заступник Міністра охорони здоров’я оглянув готовність лікарень Житомира, Рівного та Сарн

Заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко 1 березня здійснив позаплановий візит до лікарень Житомира, Рівного та Сарн, де поспілкувався безпосередньо з лікарями, медсестрами та молодшим медичним персоналом. Саме вони будуть допомагати пацієнтам у випадку фіксації та поширенню COVID-19.

Як зазначив Віктор Ляшко, під час візиту важливо було зрозуміти готовність лікарень, а найголовніше – готовність самого медичного персоналу. Це стосується як професійних навичок, так і морального духу. Медики готові надавати всю необхідну медичну допомогу пацієнтам із коронавірусною інфекцією. В разі потреби, медичні працівники готові працювати понаднормово. Всі співробітники добре поінформовані про те, що робити у випадку фіксації COVID-19. У всіх 3 містах вже було проведено як мінімум 2-3 навчання. Також медики розповіли, що відпрацювали механізми ще при пандемічному грипі, коли досить велика кількість хворих потребували інтенсивної терапії.

"У лікарнях Житомира, Рівного та Сарн є інфекційні бокси, що виділені спеціально на випадок реєстрації або підозри COVID-19. Наразі вони пустують та готові в будь-яку хвилину приймати пацієнтів. Наприклад, у Рівному в них вже побувало 4 особи з підозрою, що не підтвердились. Алгоритм дій відпрацьований, медики погоджуються – все сплановано правильно. Що будуть робити у разі необхідності проводити реанімаційні заходи - медики знають", - зазначив він.

У Житомирській лікарні є відділення інтенсивної терапії, також є план на випадок, як та де надавати допомогу великій кількості пацієнтів, які відділення можна переобладнувати. У Рівному до кінця наступного тижня буде повністю підготовлене відділення інтенсивної терапії в інфекційному відділені. Але якщо буде потреба надати допомогу вже зараз – пацієнтів для інтенсивної терапії готові приймати інші відділення.

Нагадуємо, що в Україні немає жодного зафіксованого випадку COVID-19. Медична система України готова до фіксації випадку коронавірусної інфекції.

Наразі є близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, інфекційні бокси, 2 тисячі лікарів-інфекціоністів, 5 тисяч медичного персоналу, який працює в інфекційних лікарнях.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram