Чим фотополімерні пломби краще цементних: які краще ставити?

Пломба — матеріал, яким заповнюють порожнину зуба після видалення уражених карієсом тканин. Пломба захищає зуби скупчення бактерій і залишків їжі, а також - від повторного карієсу.

У сучасній стоматології застосовують цементні і фотополімерні пломби. І, якщо перші потихеньку доживають свій вік, то фотополімерні матеріали все більше зміцнюють свої позиції.

У чому ж різниця між цими двома видами пломб і які з них краще ставити?

Цементні пломби

Стоматологічний цемент — це дуже примхливий матеріал, який швидко твердне, але повільно набирає свої властивості міцності (від 1 до 3 годин). Ще вони не так надійно фіксуються з тканинами зуба, як фотополімерні пломби, тому часто випадають.

З огляду на всі перераховані вище недоліки, такі пломби з кожним роком втрачають свою популярність, поступаючись місцем виробам з фотополімерів.

В цілому, в будь-якій сучасній стоматології цементні пломби практично не використовуються. Як вийняток, такі пломби можуть встановлювати стоматологи в державних стоматологічних закладах.

Фотополімерні пломби

Фотополімерні пломби є пластичний композитний матеріал, який застигає і знаходить необхідні характеристики при впливі на нього ультрафіолетового випромінювання. Інша назва таких пломб - світлові.

Пломби з фотополімерів, на відміну від цементних аналогів, добре з'єднуються з поверхнею зуба. Також з переваг таких виробів необхідно відзначити їх довговічність, естетичність і можливість приймати їжу відразу ж після установки.

Фотополімерний матеріал активно використовуються і для художньої реставрації зубів, що надає даних матеріалів ще більшої популярності серед стоматологів і пацієнтів.

Де встановити фотополімерну пломбу в Києві?

З усього вищевикладеного можна зробити висновок, що майбутнє за фотополімерними пломбами, які за цілою низкою властивостей істотно перевершують цементні аналоги.

Встановити якісну фотополімерну пломбу, яка прослужить вам тривалий час, ви завжди зможете в стоматології Вайдер на Позняках (вул. Ахматової, 5). Стоматологи клініки роблять все можливе, щоб (а) покращіти стан зубів та (б) поліпшити самостійний догляд пацієнтів за ротовою порожниною.

Для отримання додаткової інформації з даного питання або запису на прийом до лікарів клініки, зв'яжіться з консультантом стоматологічного центру будь-яким зручним для вас способом — по телефону, електронній пошті або за допомогою форми зворотного зв'язку.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram