Кращий час для ранкової чашки кави назвала дієтологиня

Багато хто знає, що кава – не тільки смачний, але і корисний напій. Але якщо головна причина любові до неї – одержуваний заряд енергії, то варто враховувати, що максимальний ефект досягається в певний час.

За словами дієтологів, дуже часто любителі кави мають звичку випивати чашечку відразу після пробудження. Однак, якщо трохи почекати, можна запобігти появі почуття занепокоєння і перепадів настрою, а також надовго зберегти підбадьорливий ефект від напою, пише Huffington Post.

Ось як це працює: виникає почуття тривоги може бути результатом взаємодії кофеїну з кортизолом, також відомим як гормон стресу. Фактично, кортизол зустрічається з адреналіном, завдяки чому з’являється заряд енергії приблизно через 30-45 хвилин після пробудження.

На думку Трейсі Локвуд Бекерман, дієтологині і авторки книги The Better Period Food Solution, є більш ідеальний час, щоб випити кави: після того, як цей ефект зникне. Вчені вважають, що краще кофеїну не стикатися з кортизолом на піку – в цьому випадку вони не будуть взаємодіяти і не викличуть негативних комплексних ефектів в організмі (наприклад, тремтіння). “По суті, потрібно, щоб кофеїн працював соло, а не піддавався сильному впливу кортизолу”, – додала Бекерман.

Таким чином, щоб випити першу чашку кави, варто почекати приблизно годину після пробудження. Це “дозволить кортизолу пом’якшити” і насолодитися кавою по-справжньому, зазначила дієтологиня.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram