Названі групи крові з сильним імунітетом до інфекцій у їх власників

Вченими названі групи крові, чиї власники відрізняються особливо сильним імунітетом до інфекцій. За даними “Известий“, в першу чергу такими є носії четвертої групи крові.

Дослідження, на яке посилається видання, показало, що при вищеназваній групі крові організм набагато активніше продукує білок інтерферон, що бореться з вірусами, бактеріальними речовинами, деякими хімічними сполуками, які вторгаються в організм.

Серед володарів четвертої групи крові інтерферон добре виробляється в 92% випадків, встановили вчені.

“Група крові впливає на те, як організм людини здатний продукувати інтерферон при вірусної інфекції, що безпосередньо пов’язано з питаннями імунної системи”, – резюмували дослідники.


Що стосується другої групи крові, її власники, за висновком наукових фахівців, в 40 відсотках випадків відрізняються низькою продуктивністю важливого для імунної системи білка. Наявність цієї групи крові може робити людину схильною до інфекційних захворювань більшою мірою, ніж інші групи.
Також досить сильним імунітетом до інфекцій володіють люди з першої і третьої групами крові. Їх показники вироблення інтерферону складають, відповідно 80 і 91 відсоток.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram