Україна очікує вакцину вже найближчим часом: Ляшко заявив про лист від COVAX

Україна очікує вакцину вже найближчим часом: ляшко заявив про лист від covax

КИЇВ. 7 січня. УНН. Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко заявив про можливість постачання в країну м-РНК вакцини вже найближчим часом і повідомив про лист від COVAX, передає УНН.

"... отримали від COVAX лист про можливість постачання в країну м-РНК вакцини вже найближчим часом", - написав Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

Раніше Ляшко заявив, що в Україні будуть застосовуватися лише ті вакцини від коронавірусної інфекції, які успішно завершили третю фазу клінічних випробувань.

Додамо, за даними ОП, Україна отримає 1,8 мільйона доз вакцини проти COVID-19 за підписаним МОЗ контрактом з китайською компанією Sinovac Biotech - за ціною 504 грн за дозу. Очікується її постачання в максимально короткі терміни - перша партія вакцини в кількості 700 тисяч доз має бути поставлена в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації. Згодом було уточнення, що йдеться про 1,9 млн доз вакцини. Початок поставок очікується у лютому.

При цьому Україна очікує на перші поставки вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 за програмою COVAX у березні 2021 року.

Як раніше повідомляв УНН, в Україні кампанія із вакцинації населення від COVID-19 у 2021-2022 роках відбуватиметься у 5 етапів. На першому етапі планується охопити близько 355 тисяч людей.

  • За матеріалами: unn
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram