В Україну прибули пів мільйона доз вакцини Astrazeneca, наданих Данією

4 серпня 2021 року до України прибули 509 400 доз вакцини AstraZeneca, наданих Данією. Про допомогу від уряду Данії повідомлялося на початку літа.

ЮНІСЕФ підтримав доставку, забезпечивши міжнародне транспортування вакцини з Данського інституту сироватки до Києва.

Ця поставка є безпосередньою допомогою Україні від уряду Данії в межах реалізації мети передати різним країнам 3 мільйони доз вакцин проти COVID-19 до кінця 2021 року.

Надані вакцини схвалені ВООЗ для екстреного використання.

Цю поставку планують використати для щеплення тих, хто має отримати другу дозу вакцини, і для щеплень у пунктах вакцинації.

«Ми поставили перед собою амбітну ціль — захистити якомога більше українців від COVID-19 до кінця цього року. Інфраструктура кампанії також зростає, уже працює понад 350 центрів масової вакцинації та працюють майже всі наявні пункти щеплення. Постійно нарощуємо темпи вакцинації, щоб усі охочі мали доступ до неї. Ми вдячні уряду Данії за безпосередню допомогу в поставці вакцини та співпрацю. Я закликаю українців, які ще не щепились, не зволікати і відвідати найближчий центр масової вакцинації, щоби захистити своє здоров’я», — сказав Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України.

«Данія та Україна є близькими партнерами, зокрема, і в боротьбі з пандемією. Поставка цих 500 000 доз вакцини AstraZeneca є дуже своєчасною, оскільки надзвичайно важливо щепити якомога більше людей до настання осені. Вдячний ЮНІСЕФ та уряду України за співпрацю, а також велика подяка медичним працівникам, які щодня продовжують рятувати життя по всій країні», — заявив Оле Егберг Міккельсен, Посол Данії в Україні.

«Це ще один гарний приклад міжнародної солідарності, коли країни, які мають кращий доступ до вакцин від COVID-19, надають свої дози тим, хто їх потребує, в умовах надзвичайної ситуації у світі. Ми вдячні уряду Данії за те, що він вирішив підтримати Україну, надавши безпечні та ефективні вакцини, які дадуть змогу захистити більше людей від трагічних наслідків COVID-19. За допомогою партнерів ЮНІСЕФ і далі підтримуватиме відповідь на пандемію COVID-19 в Україні, у тому числі шляхом доставки вакцин. В очікуванні нової хвилі COVID-19 дуже важливо забезпечити доступ до рятівних вакцин для якомога більшого числа людей, особливо тих, хто належить до груп ризику», — підкреслила Мікаела Бауер, заступниця голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Оскільки імунізація відбувається в умовах пандемії, надзвичайно важливо, щоб у центрах та пунктах вакцинації були ретельно дотримані правила інфекційного контролю: належне дистанціювання, провітрювання та масковий режим. Не можна допустити, щоби люди інфікувалися в черзі або впродовж 30 хвилин після вакцинації, поки перебувають під наглядом медпрацівників.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram