Як отримати та скористатись направленням на безоплатне КТ

Комп’ютерну томографію (КТ) призначають для визначення стану органів грудної клітини пацієнта.

Йдеться про ситуації, коли неможливо провести ПЛР-тест на COVID-19, наявність дихальної недостатності чи існування супутніх патологій та випадки негативного ПЛР-тесту та загальний важкий стан пацієнта. Більше про показання до призначення КТ та ефективність цього методу діагностики читайте за посиланням https://bit.ly/3BKik7a.

Як пацієнту зробити безоплатне КТ?

  1. Пацієнт має звернутись до свого сімейного або лікуючого лікаря за медичною допомогою. У випадку, якщо лікар бачить таку потребу, то виписує пацієнту е-направлення на обстеження. У направленні, яке можна отримати на телефон, вказується лише код послуги та інформація про заклад та лікаря, який і створив це направлення.
  2. Далі пацієнт обирає медичний заклад, який надає амбулаторну допомогу за контрактом з НСЗУ. Лікарня чи поліклініка має надавати послуги за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах”. Знайти необхідну лікарню можна на дашборді НСЗУ https://bit.ly/3DFPTb4 або зателефонувати до контакт-центру НСЗУ 16-77.
  3. Надалі пацієнт має зателефонувати до відповідної поліклініки та уточнити, чи має медичний заклад апарат для проведення КТ (томограф) та лікаря, який його може зробити. У випадку позитивної відповіді, пацієнт записується на обстеження та приходить у визначений час для проведення безоплатного КТ.

Якщо пацієнт перебуває на лікуванні у стаціонарі, то усі необхідні обстеження входять до відповідного пакету послуг та проводяться одразу в тій лікарні, куди його госпіталізували. Для надання відповідної допомоги лікарня має все необхідне.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram