6 кисневих станцій та інше важливе медичне обладнання отримали лікарні Прикарпаття

Лікарні Івано-Франківської області продовжують отримувати необхідне дороговартісне медобладнання. З початку року до медичних закладів Прикарпаття, окрім критично-важливих кисневих станцій поставлено ще низку обладнання, серед якого 1 ангіограф, 5 пересувних та 4 стаціонарних рентгенівських апарати, 2 електрокардіографи, 5 капнографів тощо. Такі дані озвучив Віктор Ляшко під час робочого візиту до Прикарпаття, де провів робочу нараду спільно з керівництвом обласної адміністрації.

Разом з місцевою владою міністр охорони здоров'я також обговорив питання забезпечення медиків гідною заробітною владою на рівні не менше ніж 20 000 гривень для лікаря та 13 500 гривень для медичної сестри та питання посилення менеджменту в лікарнях.

Віктор Ляшко, наголосив, що медики, які працюють повний робочий день, не повинні отримувати зарплату нижче зазначеного рівня.

«Навіть під час війни ми не зупиняємося і продовжуємо посилювати матеріально-технічну базу наших лікарень, щоб вони були готові щодня протистояти викликам, спричиненим повномасштабним вторгненням росії на нашу територію. З початку року нам вже вдалося значно покращити забезпечення лікарень. Зокрема, частина обладнання була закуплена за бюджетні кошти та коштом проєктів Світового банку і Глобального фонду. Вагома частина надійшла як гуманітарна допомога від наших міжнародних партнерів та завдяки коштам UNITED24», — зазначив Віктор Ляшко.

Міністр охорони здоров'я нагадав, що з початком наступного етапу медичної реформи обладнання буде постачатися в лікарні відповідно до кластерного розподілу в спроможній мережі області. Такий підхід сприятиме раціональному розподілу дороговартісного обладнання між медичними закладами та унеможливить ситуації, коли дорогий апарат буде встановлено у лікарні, в якій він працюватиме лише обмежений проміжок часу або ж не працюватиме взагалі через відсутність необхідних фахівців.

Своєю чергою керівництво медзакладів має докладати зусиль, аби обладнання було змонтовано та введено в експлуатацію в максимально короткі терміни, щоб пацієнти мали доступ до якісної та безоплатної медичної допомоги.

Нагадаємо, напередодні 11 лікарень Черкащини отримали медичне обладнання, закуплене МОЗ та Світовим банком.





Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram