Монітори пацієнта, що рятують життя: ЦГЗ поставляє обладнання для лікування туберкульозу та COVID-19


З 16 грудня 2022 року регіональні фтизіопульмонологічні центри почнуть отримувати від Центру громадського здоров’я системи моніторингу фізіологічних показників пацієнта. Такі системи — сучасне моніторингове обладнання, яке дозволяє відстежувати та контролювати основні параметри стану пацієнта: артеріальний тиск, сатурацію крові, частоту дихання, частоту пульсу, температуру та інші. Вони необхідні для пацієнтів у важкому стані, які перебувають у палатах інтенсивної терапії та реанімаційних відділеннях.

Прилади одразу фіксують небезпечні зміни в показниках пацієнта та передають звуковий сигнал для лікарів, що значно знижує час для застосування невідкладних заходів для порятунку життя. Також монітори зменшують навантаження на медичний персонал, які замість постійного моніторингу основних показників хворого зможуть більше часу приділяти турботі про нього та здійсненню процедур та маніпуляцій.

254 таких моніторів Центр громадського здоров’я закупив завдяки технічній допомозі Глобального фонду й передає їх регіональним фтизіопульмонологічним центрам, закладам ЦОЗ ДКВС, Міністерству оборони України, Інституту фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г. Яновського НАМН України та Державному медико-соціальному центру ветеранів війни.

Фтизіопульмонологічні центри координують надання медичної допомоги пацієнтам із туберкульозом, крім того вони залучені до лікування легеневих хвороб, зокрема, і COVID-19.

Заклади продовжують працювати в умовах війни. Маршрут пацієнта в умовах воєнного часу для отримання медичної допомоги при туберкульозі: https://bit.ly/3ch0UaC


Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram