Чим небезпечне переривання імунізації для дитини

Чим небезпечне переривання імунізації для дитиниВідповідно до Національного календаря профілактичних щеплень рекомендовано дотримуватись саме тих часових проміжків між дозами, які там регламентовані.

Попри те, що для відтермінування або відмови від щеплень існують чіткі вимоги, часто батьки на свій розсуд вирішують іти зараз на щеплення чи пропустити. А кожен такий легковажний пропуск загрожує здоров’ю дитини і тих, хто її оточує.

Вимоги до встановлення медичних протипоказів до щеплення різні в залежності проти якої інфекції проводиться імунізація. Вони стосуються імунізації проти поліомієліту, кору чи дифтерії та всіх інших хвороб. Діти та дорослі з хронічними захворюваннями також вакцинуються відповідно до Календаря профілактичних щеплень і протипоказань не мають.

Рішення про допуск до проведення щеплення ухвалює педіатр або сімейний лікар, який вивчає стан дитини. Головним нормативно-правовим документом у його роботі є наказ МОЗ № 2070.

Вагомою причиною тимчасового переривання щеплення стала повномасштабна війна росії проти України. Батьки разом з дітьми, які були вимушені тікати від обстрілів не мали можливості отримувати належну медичну допомогу.
Проте як тільки вони діставалися безпечних територій — у них з’явилася можливість звертатися до будь-якого медичного закладу та отримувати щеплення.

В інших випадках кожен день відтермінування вакцинації, яку повинна отримати дитина, загрожує їй серйозним захворюванням, яке можна було б попередити, якби дитина була вчасно вакцинована. Зверніть увагу, якщо курс вакцинації не закінчений, то відповідний імунний захист просто не сформується. Крім того, рішення не робити щеплення дитині вплине на здоров’я інших дітей у суспільстві через відсутність «колективного імунітету». Якщо 90-95% колективу людей захищені (рекомендації ВООЗ), то розповсюдження збудника інфекційної хвороби серед людей стає практично неможливим. Батьки, які зробили щеплення своїм дітям захищають не лише їх, а й інших дітей, які за станом здоров'я не можуть на даний час щепитися.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram