Інкубатори для безпечного транспортування від Олени Зеленської – медзакладам Дніпра, Миколаєва та Запоріжжя

У Дніпропетровську та Миколаївську обласні дитячі клінічні лікарні, а також Запорізький обласний перинатальний центр за сприяння першої леді України Олени Зеленської надійшли інкубатори для новонароджених.

В останні пів року лікарі фіксують часто складний перебіг пологів у жінок – здебільшого через стреси, викликані війною. А також народження чималої кількості недоношених малюків та малюків із патологіями.

«За даними ВООЗ, недоношеними в Україні народжувалися 9% дітей. Але після повномасштабного російського вторгнення таких стало майже вдвічі більше – результат щоденного, щохвилинного стресу у якому змушені жити українські мами», – прокоментувала Олена Зеленська.

За словами головного лікаря Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні Олександра Пліткіна, у них стабільно знаходиться шість-десять новонароджених у важкому стані, з низькою вагою – від 700 г.

«Цей інкубатор призначений саме для безпечного транспортування немовляти всередині медзакладу. Наприклад, малюку треба зробити рентген, обстеження, а часто – й операції. А він крихітний – 700-800 г – його інколи неможливо на руки взяти, бо серце може зупинитися», – пояснює керівник медзакладу.

Кількома місяцями раніше Олена Зеленська передала інкубатори з безперебійним живленням у Криворізький перинатальний центр та Харківський обласний клінічний перинатальний центр. Також подружжя Зеленських закупили таке обладнання у Харківську та Запорізьку обласні клінічні лікарні, Сумський обласний клінічний перинатальний центр.

Нагадаємо, що Президент отримав премію імені Александра Дубчека від уряду Словаччини, яка, окрім почесного звання лауреата, передбачала грошову винагороду. Власне, ці кошти і були спрямовані на закупівлю інкубаторів для дитячих медичних закладів.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram