Українські медики пройшли тренінги з зупинки кровотечі та лікування уражень, спричинених хімічною зброєю, на полі бою

Понад 1200 українських лікарів різних медичних спеціальностей пройшли практичні тренінги та навчилися новітніх методик зупинки кровотечі та лікування уражень хімічною зброєю на полі бою. Близько 114 медичних спеціалістів також були навчені використанню ультразвукового дослідження для діагностики станів травматичних пацієнтів.

Протягом серпня–вересня команда американських лікарів, які представляють міжнародну неурядову організацію «Team Rubicon», провели 54 тренінги для українських лікарів та медичних сестер. Крім того, серед лекторів були й практики — лікарі, медичні сестри та парамедики зі США.

Іноземні фахівці навчали українських медичних працівників за такими напрямами:

  • зупинка кровотечі з основами першої медичної допомоги, лікування уражень хімічною зброєю;
  • долікарняна допомога: медичне сортування й допомога у разі травматичного шоку, вибухові ураження та травми на полі бою, ультразвукове дослідження у пунктах надання допомоги.

Відтак, медики відточили свої знання та зможуть застосовувати їх на місці надання медичної допомоги. Також ці навички активно використовуватимуться для оцінювання травм у польових умовах, що є вкрай необхідним для діагностики та лікування поранених пацієнтів.

Наразі багато медичних працівників потребують такої важливої підготовки, щоби рятувати життя наших захисників на полі бою.

Тренінги вже охопили 8 областей України та 11 міст, зокрема Львів, Тернопіль, Чортків та Шумськ; далі буде Хмельницький, Житомир, Черкаси, Кременчук, Кривий Ріг, Дніпро, Харків, Полтава та Київська область. На 3-5 жовтня навчання заплановане на Вінниччині.

Завдяки такій активній співпраці американських фахівців та українських лікарів наші медики зможуть пройти навчання з критичних та надважливих тем, щоб підтримувати лікарів на сході України. Такі практичні семінари планують проводити й надалі.

Міністерство охорони здоров’я України висловлює вдячність закордонним колегам за активну підтримку та важливий обмін досвідом, який допоможе рятувати наших військових та цивільних.

Довідка: Team Rubicon — міжнародна неурядова організація, яка об’єднує навички та досвід військових ветеранів з оперативними службами для швидкого реагування та допомоги у випадку надзвичайних ситуацій. До команди входять кваліфіковані медичні працівники, які проводять тренінги та навчання для українських спеціалістів, а також надають медичну допомогу населенню.



Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram